Porumb

Lista articolelor despre porumb pe AflaCum.ro

Articole despre porumb

Citeste cele mai noi articole despre porumb publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre porumb, pe AflaCum.ro!

Ai un teren agricol de mici dimensiuni si nu esti hotarat ce sa cultivi pe el? Ai putea incerca plante de cultura destinate procesarii. Nu de altceva, dar de pe urma acestora poti obtine venituri frumoase. Este cazul porumbului de floricele(popcorn). Pretul unui kilogram variaza intre 3 si 4 lei.

Cum sa cresti porumbul de floricele:

- tehnologia de cultura este identica cu cea a porumbului obisnuit, diferenta fiind la densitate. Boabele sunt mai mici si au MMB (masa la mia de boabe) mai mica.

Porumb fiert. Nu-i asa ca suna delicios? Sigur, l-ai mancat si tu macar o data in viata. Nu stim, insa, cat de sanatos a fost preparat. Cheia sta in adaugarea untului la momentul oportun.


Pentru ca porumbul fiert sa-si pastreze proprietatile, trebuie sa il fierbi dupa anumite coordonate. Iata care sunt acestea. Sa incepem cu ingredientele:

- porumb;

Crupele de porumb nu sunt altceva decat porumb macinat, insa mult mai mare decat malaiul obisnuit.

Ingrediente pentru 6 persoane:

- o varza mare murata,
- o ceasca de crupe (pasat),
- 2 cepe,
- 2 linguri de jumari (ramase de la topitul unturii),
- 3 linguri de untura,
- sare, piper,
- o lingurita boia de ardei,
- 2 - 3 bucati de sorici afumat.

Dupa orez si grau, porumbul este a treia cea mai consumata cereala din lume, sub forma de faina (malai), sau sub forma de boabe.

Folosite in loc de capere, boabele de porumb pot fi folosite fierte si puse in borcane impreuna cu apa si sare, dar se pot si mura impreuna cu otet si mirodenii.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.