Ciuperci marinate

Ciuperci marinate

Sursa bogata de vitamine din complexul B, ciupercile se prepara intr-o diversitate de combinatii atractive.

Pentru ca sezonul muraturilor este la inceput, noi va propunem ciuperci marinate in otet cu mirodenii.

Ingrediente:

- ciuperci
- ulei
- sare
- otet
- piper pisat
- foi de dafin.

Mod de preparare:

1

Se aleg ciuperci marunte si inchise.

2

Se spala in cateva ape.

3

Se pun la foc intr-o cratita cu ulei, in proportie de 100 g ulei la 1 kg de ciuperci si putina sare.

4

Dupa ce au dat in clocot se mai tin 10 minute.

5

Se adauga cateva linguri de otet, o lingurita de piper pisat, sare dupa gust, precum si 1-2 foi de dafin.

6

Se asaza in borcane, se leaga cu hartie pergament si se fierb o ora pe baie de apa.

Se servesc ca aperitiv cu verdeata maruntia sau cu ceapa. Sunt excelente pentru masa de Craciun sau de Revelion.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai cumparat o caserola de ciuperci, dar nu ai apucat sa faci o mancare din ele? Exista...
Cultivarea ciupercilor in sistem hidroponic nu este la fel de comuna precum in cazul altor plante, insa...
Multe femei adopta diferite diete, mai ales dupa ce trec de 30 ani. Unele masuri de alimentatie...