Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru aceasta reteta de fasole conservata in sare se poate folosi orice soi de fasole pastai, dupa preferinte si in orice cantitate doriti.
Pentru aceasta reteta de fasole conservata in sare se poate folosi orice soi de fasole pastai, dupa preferinte si in orice cantitate doriti.
Ingrediente:
- 5 kilograme fasole verde (minim)
- ½ kilogram zahar tos
- 1 kilogram sare
Mod de preparare:
Se alege fasole tanara si fara ate, fie fasole verde fidea ori grasa si se curata. Nu se spala. Separat se amesteca pentru 5 kg de fasole, ½ kg de zahar tos cu 1 kg de sare.
Se asaza in borcan un rand de fasole, unul de sare cu zahar si asa mai departe pana se umple borcanul.
Pana a doua zi fasolea se lasa si se adauga din nou fasole, sare si zahar.
Se apasa cu 2 scandurele puse crucis sub marginea borcanului astfel incat apa pe care a lasat-o fasolea sa le cuprinda.
Se leaga borcanul cu hartie pergament/celofan si se tine la loc uscat si racoros.
Inainte de intrebuintare, se spala cantitatea necesara pentru o mancare si se fierbe cateva minute pana iese din ea sarea in exces. Dupa aceea, fasolea pastai conservata cu sare se adauga la mancarea gatita.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.