Garam masala isi pierde aroma relativ repede, asa ca e recomandat sa il faci acasa, ori de cate ori vrei sa prepari o mancare indiana.
Ingrediente:
- o lingurita de cuisoare intregi;
- 3/4 frunze de dafin;
- 2 pastai de cardamom verde;
- 4 pastai de cardamom negru;
- o lingurita de piper negru boabe;
- 1/2 nucsoare proaspat rase.
- 6/7 cm de coaja de Cassia. Vorbim de coaja copacului CINNAMOMUM originar din China. Scortisorul, cum mai e numita coaja de Cassia, are gust dulce-amar. Se gaseste in supermarketurile asatice. Daca n-ai drum prin zona :) foloseste betisoare de scortisoara.
Mod de preparare
1. Zdrobeste, cu dosul unei linguri, pastaile de cardamom(negre si verzi). Strange semintele din interior si arunca pastaile goale;
2. Rade doua nucsoare proaspete, cat sa umpli o lingura de lemn;
3. Incalzeste o tigaie de teflon la foc mediu. Adauga lingurita de cuisoare intregi, frunzele de dafin, semintele de cardamom pe care abia le-ai extras, boabele de piper negru si scortisorul(coaja de cassia) maruntit;
4. Amesteca timp de 30 de secunde pentru a elibera aromele din condimente;
5. Ia tigaia de pe foc si adauga nucsoara rasa. Aceasta este deja macinata, asa ca se va arde, cu usurinta, daca vasul este prea fierbinte. Amesteca fara oprire pentru a nu se arde. Nucsoara va deveni maro.
6. Treci amestecul prin masina de macinat condimente. Daca nu ai asa ceva, foloseste o piua(zdrobitor) sau masina de macinat cafea, bine curatata inainte.
7. Macina aproximativ 30 secunde. Continua pana cand se obtine o pulbere foarte fina.
8. Garam masala e gata! Pastreaza-l in sticle cu capace ermetice din metal. Condimentul rezista intre 3 si 6 luni.