Ai nevoie de:
- dovlecei;
- pungi pentru congelator.
Ce trebuie sa faci:
- spala si sterge dovleceii cu un prosop de bucatarie.
- da o parte din dovlecei pe razatoarea mare. Sfat: daca ai dovlecei romanesti, curata-i de coaja.
- stoarce, apoi dovleceii bine de suc si portioneaza-i in pungi. Ii poti folosi la chiftelute de dovlecei, omlete, budinci, tarte, patratele cu dovlecei si morcovi etc.
- taie dovleceii ramasi in cuburi sau in felii.
- pune-ii in pungi cantitati moderate, pentru a-i putea folosi o singura data la de congelare.
Varianta pentru cei care nu au suficient spatiu la congelator:
- taie dovleceii cuburi, pune-i in borcane si completeaza cu suc de rosii, crud.
- capseaza borcanele, asaza-le intr-o oala si fierbe-le o jumatate de ora din momentul in care a dat apa in clocot.
- lasa borcanele la racit in apa.