Supa de dovlecei. Ingrediente:
- un kilogram de dovlecei;
- 2 cepe mici;
- 200 grame de smantana fermentata (20 %);
- 100 millitri de smantana pentru gatit;
- un litru de apa;
- o lingura si jumatate de faina;
- o lingurita de boia dulce afumata;
- 15 millitri de ulei vegetal de floarea-soarelui;
-15 grame de unt;
- sare, dupa gust;
- piper negru macinat, dupa gust.
Supa de dovlecei. Mod de preparare:
- curata cepele si taie-le in forma de cubulete;
- pune ceapa taiata la prajit intr-o oala incinsa cu ulei si unt. Ceapa trebuie sa devina transparenta;
- da dovleceii prin razatoarea mare. In cazul in care dovleceii sunt mai batrani, curata-i de coaja si elimina-le semintele;
- adauga faina si boiaua dulce afumata peste ceapa deja gata si mai prajeste amestecul timp de un minut, amestecand continuu cu o lingura de lemn;
- adauga apa si dovleceii in oala si amesteca;
- acopera oala cu un capac si adu amestecul in punctul de fierbere;
- indeparteaza spuma de la suprafata;
- adauga smantana fermentata, sarea si smantana pentru gatit;
- amesteca si lasa supa sa fiarba la foc mediu pentru inca 5-6 minute;
- opreste focul si savureaza supa cu marar tocat si pesmet.
Citeste si: Cum sa faci supa de pui cu galuste de usturoi