Dalia de legume. Ingrediente pentru doua portii:
- o jumatate de cana (60 g) de grau spart;
- o lingura (14 g) de ghee(unt clarificat);
- o jumatate de lingurita (4,5 g) de seminte de chimen;
- o jumatate de lingurita (1,5 g) de ghimbir ras;
- un ardei usturat verde, tocat fin;
- o ceapa mica, taiata cubulete;
- o rosie mica, taiata cubulete;
- un sfert de lingurita (0,75 g) de turmeric pulbere;
- un morcov, taiat cubulete;
- un cartof mic, taiat cubulete
- un sfert de cana (38 g) de mazare verde;
- 2 cani (470 ml) de apa;
- sare, dupa gust.
Dalia de legume. Mod de preparare:
- inmoaie graul spart. Pune graul la macerat timp de aproximativ 30 minute;
- dupa inmuiere, transferati graul intr-o sita cu ochiuri fine si clates-tel cu apa rece;
- pune graul deoparte la scurs;
- prajeste chimenul. Transfera ghee-ul intr-o oala sub presiune si incalzeste-l la foc mediu. Cand ghee-ul este lichid si fierbinte, adauga semintele de chimen. Gateste chimenul in ghee timp de 2 minute, pana devine parfumat si trosneste.
- poti folosi, pe langa chimen, mustar sau frunze de curry;.
- adauga ghimbirul, ceapa si ardeiul iute. Continua sa gatesti amestecul la foc mediu pana cand ceapa este usor moale si ghimbirul emana parfumul sau specific. Amesteca in mod regulat pentru a preveni lipirea ingredientelor de fundul cratitei.
- adauga turmericul, rosiile si legumele ramase. Adaugati mai intai turmericul si rosiil, gatindu-le impreuna cu celelalte ingrediente timp de un minut. Apoi adauga morcovul, cartofii si mazarea. Mai gateste amestecul un minut. Poti adauga orice legume doresti la acest fel de mancare, inclusiv conopida tocata, ardei, fasole si broccoli;
- prajeste graul. Adauga graul crapat. Amesteca constant si caleste graul impreuna cu celelalte ingrediente timp de 3-4 minute;
- adauga ssarea si apa in oala sub presiune si amesteca. Pune capacul oalei sub presiune;
- da oala pe foc mediu cateva minute, apoi redu flacara. Prepara Dalia pana cand se inmoaie, adica aproximativ 12 minute.
- lasa Dalia sa se odihneasca in oala sub presiune. Cand presiunea scade, amesteca si serveste.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari Arancini?