Dovlecei marinati. Ingrediente pentru un borcan de un litru:
- 3-4 catei de usturoi;
- 3-4 rondele de morcov;
- o rosie potrivita;
- marar;
- frunze de hrean;
- dovlecel taiat rondele;
Dovlecei marinati. Ingrediente pentru marinada( 10 litri, adica10 borcane de un litru):
- 3 litri de apa;
- 5 linguri de sare;
- 25 linguri rase de zahar;
- 20 frunze de dafin (2 frunze pentru fiecare borcan de un litru);
- 30 boabe de ienibahar si de piper negru (3 boabe pentru fiecare borcan de un litru);
- 500 mililitri de otet de 9%;
Dovlecei marinati. Mod de preparare:
- spala borcanele bine de tot;
- pe fundul fiecarui borcan adauga 3-4 rondele groase de morcov decojit, 3-4 catei decojiti si intregi de usturoi, o rosie taiata in 4, o frunza de hrean si umbrela de marar;
- umple borcanele cu dovlecei taiati in forma de rondele de grosime medie;
- pregateste marinada: Toarna apa intr-o cratita. Adauga sarea, zaharul, frunzele de dafin, boabele de piper negru si de ienibahar. Da cratita pe foc si adu marinada in punctul de fierbere. Zaharul si sarea trebuie sa se dizolve complet. Dureaza circa 3 minute. Adauga apoi otetul si mai lasa marinada la fiert inca 2 minute;
- umple borcanele cu marinada;
- pune borcanelor capace sterilizate, dar nu le inchide ermetic;
- muta borcanele intr-o cratita tapetata cu un prosop de bucatarie;
- toarna apa fierbinte in cratita(apa trebuie sa fie la nivelul umeraselor borcanelor);
- pune vasul pe foc;
- lasa borcanele sa mai fiarba inca 5 minute dupa ce apa a dat in clocot. Astfel, vei steriliza dovleceii;
- scoate borcanele din cratita si inchide-le ermetic;
- intoarce borcanele cu fundul in sus si lasa-le la racit sub o haina/patura calduroasa;
- depoziteaza borcanele cu dovlecei marinati intr-un loc intunecat si racoros(beci, pivnita, debara).
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Vinete marinate cu ceapa