Ingrediente:
- 1 kg ardei capia(rosu gras);
- 1 kg rosii;
- 1 kg morcovi;
- 1 kg ceapa;
- 1 kg vinete;
- 3 teline mari;
- o jumatate de ardei iute;
- 3 legaturi de patrunjel;
- 3 legaturi de marar.
- sare.
Mod de preparare:
- spala legumele, taie-le felii si lasa-le la scurs(incat sa nu ramana apa pe ele);
- spala zarzavaturile;
- intinde o plasa de sarma pentru cosntructii bine sterilizata, afara, intr-un loc ferit de umbra;
- intinde toate legumele si verdeata pe sarma(dupa ce te-ai asigurat ca nu mai au apa pe ele)
- lasa-le la soare pe timp de zi. Seara le vei baga in casa pentru a le feri de roua, de umezeala.
- repeta procesul pana cand toate legumele sunt uscate.
- dupa uscare, macina-le si amesteca-le dupa preferinte;
- pastreaza vegeta in borcane inchise ermetic.