Cum sa pastrezi rosiile proaspete mai mult timp

Cum sa pastrezi rosiile proaspete mai mult timp

Rosiile proaspete, mai ales soiurile de vara, trebuie consumate destul de repede, deoarece se strica! Cel putin, asta credeam pana acum. Exista , din fericire, metode simple de prelungire a vietii tomatelor.

Cum sa pastrezi rosiile proaspete mai mult timp:

Metoda 1. Temperatura. Multid intre noi incercam sa conservam rosiile introducandu-le in lada frigiderului. o miscare ce pare logica, insa nu e deloc asa! La temperaturi scazute, toamtele isi pierd din proprietati si automat gustul are de suferit. Pentru a evita asta, pastreaza rosiile la temeperatura camerei. Sigur, nu vorbim despre o camera supraincalzita, ci de una unde temperatura nu depaseste 22-23 grade Celsius! Daca nu crezi, incearca! Mananca o rosie abia culeasa/cumparata, iar pe restul introdu-le in frigider. Dupa 10 ore, ia o rosie din lada si consum-o. Vei simti diferenta de gust!

Metoda 2. Asezarea. Odata ce ai ales spatiul de depozitare pentru rosii, mai exista un aspect improtant: felul in care asezi tomatele. Pune fiecare rosie cu partea superioara la sol(in jos). Mai exact, rosia trebuie sa fie sprijinita pe partea cu codita tulpinei. Daca procedezi asa, rosiile vor retine umiditatea mai multa vreme si se vor oxida mai lent.

Iata cat e de simplu sa mentii rosiile proaspete mai mult timp!

Citeste si: Cum sa pastrezi ROSIILE PROASPETE o jumatate de an

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rosiile tale coapte, mari sunt atat de frumoase incat cu greu te induri sa le consumi! Si...
Virusul rasucirii frunzelor de tomate(beet curly top virus on tomato – BCTV) este o viroza periculoasa, care...
Rosiile sunt printre cele mai populare fructe din lume. Da! Sunt fructe, chiar daca, cei mai multi...