Ingrediente:
- 500 g conopida;
- 300 g de costita afumata;
- 2 cepe;
- un ardei (gras/kapia);
- un morcov;
- o lingura de bulion;
- 2 oua;
- 200 g de smantana;
- 50 ml de ulei;
- leustean;
- telina tocata fin.
Mod de preparare:
- taie costita in felite subtiri.
- pune feliile de costita la calit.
- pune apa la fiert, intr-un alt vas, iar cad incepe sa fiarba bine adauga costita calita.
- caleste ceapa , morcovul, telina si ardeiul tocate marunt(in acelasi ulei in care ai prajit costita);
- adauga legumele calite in cratita si lasa intregul amestec sa fiarba la foc potrivit.
- curata conopida si tai-o in buchetele mici,
- pune conopida in cratita cu apa si las-o sa fiarba un sfert de ora.
- adauga, apoi, bulionul si ouale batute bine.
- lasa amestecul sa dea cateva clocote, apoi opreste focul.
- adauga smantana cu verdeata tocata marunt, potriveste de sare si piper si mai lasa aproximativ 5 minute la foc mic.
Pofta buna!