Cum sa prepari CIORBA de CONOPIDA cu AFUMATURA

Cum sa prepari CIORBA de CONOPIDA cu AFUMATURA

Conopida si afumatura, in aceeasi mancare - o combinatie pe care, probabil, unii dintre voi n-o credeau posibila. EI bine, nu numai ca e posibila, dar iese o mancare de te lingi pe degete! Vorbim despre ciorba de conopida cu afumatura.

Ingrediente:

- 500 g conopida;

- 300 g de costita afumata;

- 2 cepe;

- un ardei (gras/kapia);

- un morcov;

- o lingura de bulion;

- 2 oua;

- 200 g de smantana;

- 50 ml de ulei;

- leustean;

- telina tocata fin.

Mod de preparare:

- taie costita in felite subtiri.

- pune feliile de costita la calit.

- pune apa la fiert, intr-un alt vas, iar cad incepe sa fiarba bine adauga costita calita.

- caleste ceapa , morcovul, telina si ardeiul tocate marunt(in acelasi ulei in care ai prajit costita);

- adauga legumele calite in cratita si lasa intregul amestec sa fiarba la foc potrivit.

- curata conopida si tai-o in buchetele mici,

- pune conopida in cratita cu apa si las-o sa fiarba un sfert de ora.

- adauga, apoi, bulionul si ouale batute bine.

- lasa amestecul sa dea cateva clocote, apoi opreste focul.

- adauga smantana cu verdeata tocata marunt, potriveste de sare si piper si mai lasa aproximativ 5 minute la foc mic.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai criza de idei cand vine vorba de mancarurile pe care sa le consumi in perioada Postului?...
Ciorba de linte si naut cu afumatura - o minunatie culinara, pe care daca n-ai incercat-o, pana...
Astazi, iti prezentam o reteta speciala de ciorba din estul Transilvaniei, mai exact din judetul Harghita. Este...