Cum sa pui pepene verde la murat

Cum sa pui pepene verde la murat

Orice gospodina isi face timp toamna pentru a pune muraturile. Varza, gogonelele si castravetii se afla printre clasicele legume din butoi. Pe langa acestea, poti adauaga si alte bunatati, cum ar fi pepenele verde. Daca nu stii reteta de conservare la saramura pentru pepene, astazi iti dam o mana de ajutor.

Metoda 1. Pepeni intregi la butoi

Ai nevoie de:

- pepeni verzi mici (circa 10 kg);

- 2 pahare (250 ml) de sare;

- un pahar (250 ml) de zahar;

- un litru de apa;

- 3 kg de mere verzi.

- 500 g de mix verdeturi si mirodenii ( frunze de visin, hrean, coacaze si viata de vie);

Ce trebuie sa faci:

- pregateste butoiul.

- spala pepenii, verdeata si merele.

- pe fundul butoiul, asaza o parte din frunze si apoi aranjeaza pepenii cat de bine poti.

- in spatiile ramase dupa ce ai aranjat pepenii, adauga merele.

- pune verdeata printre pepeni si un strat consistent de frunze de vita de vie deasupra(doar asa nu va face floare, dupa ce deschizi butoiul).

- adauga saramura(la 10 litri de apa pune 2 pahare de sare si 1 pahar de zahar)

- amesteca bine saramura pana se dizolva sarea si zanarul.

- toarna saramaura in butoi.

- inchide butoiul ermetic si lasa-l in beci circa 2 luni.

Metoda 2. Pepene feliat la borcan

Ai nevoie de:

- un pepene verde foarte bine copt;

- 4 radacini de hrean;

- o capatana de usturoi;

- 3 crengute de marar uscat;

- 3 crengute de cimbru uscat;

- 3 linguri de sare grunjoasa;

- 3 litri de apa.

Ce trebuie sa faci:

- spala bine pepenele si taie-l in felii de aproximativ 2 cm, dupa care in bucati, potrivite pentru borcanul pe care vreti sa il utilizezi (daca borcanul este suficient de mare, poti lasa feliile intregi).

- pune feliile de pepene in borcan si aranjeaza printre ele crengutele de cimbru si marar, cateii de usturoi decojiti si radacinile de hrean taiate in patru pe lungime.

- amesteca apa cu sarea si toarna saramura peste pepene,

- inchide ermetic capacul.

- pastreaza borcanul intr-un loc racoros si intunecat. Pepenele se va mura in circa 60 zile.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sezonul pepenelui continua! Iti prezentam, astazi, o reteta care combina delicios pepenele rosu(verde) cu branza. Aceasta salata...
Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente, altele nu dau randamentul scontat si...
Pepenele rosu este fructul pe care nu ai voie sa il ratezi in sezonul cald! Racoritor, energizant...