Pepene

Lista articolelor despre pepene pe AflaCum.ro

Articole despre pepene

Citeste cele mai noi articole despre pepene publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre pepene, pe AflaCum.ro!

Orice gospodina isi face timp toamna pentru a pune muraturile. Varza, gogonelele si castravetii se afla printre clasicele legume din butoi. Pe langa acestea, poti adauaga si alte bunatati, cum ar fi pepenele verde. Daca nu stii reteta de conservare la saramura pentru pepene, astazi iti dam o mana de ajutor.

Metoda 1. Pepeni intregi la butoi

Ai nevoie de:

Sezonul pepenelui continua! Iti prezentam, astazi, o reteta care combina delicios pepenele rosu(verde) cu branza. Aceasta salata minunata se prepara in doar cateva minute.

Ingrediente salata de pepene rosu cu branza:

- 2 felii de pepene rosu;

Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente, altele nu dau randamentul scontat si chiar te poti imbolnavi de pe urma lor. Astazi, iti propunem o dieta scurta! Dureaza 5 zile si te ajuta sa dai jos 5 kilograme! E vorba de dieta pe baza de pepene galben.

Ziua I:

- mic dejun - o jumatate de pepene galben, un iaurt dietetic cu 20 g de fulgi de ovaz;

Pepenele rosu este fructul pe care nu ai voie sa il ratezi in sezonul cald! Racoritor, energizant si mai ales hidratant, acest fruct te ajuta sa treci mai usor peste perioadele de canicula. Ai mare grija, totusi! Pe piata exista pepeni injectati cu diverse substante de crestere(toxice) care fac rau organismului uman!

Astazi, iti spunem cum sa recunosti un pepene injectat. Exista trei semne clare:

1. Interiorul. Un pepene sanatos e rosu aprins pe interior. Orice alta nuanta, trebuie sa te puna pe ganduri. Ori pepenele nu e copt, ori a crescut impins de la spate de anumite substante periculoase pentru organismul uman.

Pepenele verde e delicios si foarte sanatos. Bine, gustul e minunat, daca fructul e copt. Altfel, o sa pierzi din savoarea inegalabila. Pentru a evita aceasta neplacere, te invatam, astazi, cum sa alegi un pepene verde.

1. Panza albinelor. Este vorba de zona de pe coaja cu striatii maronii. Acest fenomen arata ca albinele au polenizat frecvent staminele plantei respective. In acest caz, pepenele e delicios.

2. Pata de pe coaja din zona unde a stat pepenele pe sol. Aceasta pata nu minte niciodata. Daca este de un galben deschis spre alb, pepenele nu e chiar copt. In schimb, daca respectiva pata este de un galben viu, aprins, atunci pepenele a ajuns la maturitate.