Cum sa cojesti un dovleac

Cum sa cojesti un dovleac

Dovleacul este un fruct foarte iubit si folosit de romani in diverse retete, mai ales in timpul toamnei. Pe cat e de gustos si de sanatos, pe atat e de atos, cand vine vorba de curatat. De aceea ne-am propus sa iti aratam cum sa cojesti, cu usurinta, acest fruct minunat.

Cum sa cureti un dovleac:

- pune niste ziare pe suprafata mesei. Astfel, nervurii eliminati din dovleac nu se vor lipi pe masa.

- spala coaja dovleacului bine. Daca e mare, foloseste o carpa uda sau jet de apa;

- foloseste un cutit mare, ideal zimtat , pentru a impiedica alunecarea pe suprafata cojii;

- taie dovleacul pe jumatate, pe langa codita;

- curata interiorul cu o lingura mare. Poti folosi si mana(curata, evident);

- pastreaza seminte pentru consum sau pentru plantarea de anul urmator;

- taie jumatatile in alte jumatati, pana vei obtine felii usor de manvrat;

- preincalzeste cuptorul;

- pune feliile de dovleac intr-o tava, alaturi de o jumatate de cana de apa;

- baga tava la cuptor si lasa dovleacul sa se coaca la foc mare (200°C), pana cand coaja se inmoaie(15-20 minute). Miezul va fi si el copt partial, astfel incat baga la cuptor doar cantitatea pe care doresti sa o gatesti in acea zi;

- daca ti-a ramas dovleac, elimina coaja cu un cutit de curatat, apoi taie fructul cubulete si baga-l la congelator in pungi de plastic.

- daca ai la indemana un dovleac pacintar, il poti curata cu un aparat de cojit. Va fi mai simplu, deoarece acest tip de dovleac are o coaja mai moale.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Salata de quinoa si dovleac prajit este un timp de mancare vegan, gustos si sanatos, ideal pentru...
Daca vrei sa mananci placinte de dovleac gustoase si sanatoase, cel mai bine ar fi sa cresti...
Dovleacul este o adevarata minunatie pentru sanatatea organismului tau, indiferent in ce stare il consumi(crud sau copt)....