Cum sa consumi papaya. Beneficii nebanuite

Cum sa consumi papaya. Beneficii nebanuite

Papaya este un fruct exotic, cunoscut si ca fructul ingerilor. E foarte gustos si benefic pentru sanatate atunci cand e bine copt. Iata tot ce trebuie sa stii despre acest fruct minunat.

Cum sa alegi papaya:

- o papaya coapta are o culoare intre galben si oranj-rosu. Daca exista mici pete verzi pe coaja, e si mai bine, deoarece acest soi de papaya se coace foarte repede dupa ce l-ai cumparat.

- preseaza incet coaja cu varfurile degetelor. Daca este bine copt, degetele se vor afunda usor.

- daca fructul prezinta zone moi ori uscate, e prea copt;

- cauta la baza fructului. Exista riscul sa aiba mucegai. Daca e asa, nu cumpara fructul.

- alege o papaya care degaja un fin miros dulceag in zona tijei.

- daca mirosul e intepator, nu cumpara fructul, deoarece ar putea fi deja fermentat.

- daca vrei sa stopezi coacerea, baga fructul in frigider.

- consuma fructele in maxmum 2 zile de la cumparare. Le si poti conserva la frigider, dar nu vor mai avea aceeasi savoare.

- daca ai luat papya verde, tine-l la temepratura camerei. Se va coace in 3-4 zile. Fereste fructul de soare si intoarce-l din cand in cand.

Cum sa cureti un papaya:

- taie fructul pe lungime.

- indeparteaza semintele cu o furculita/lingura.

- curata coaja si taie fructul felii;

- poti consuma papaya ca atare sau in salate.

Beneficiile consumului de papaya:

- contine vitamina C, mai exact 144% din doza recomandata zilnic (DRZ)

- contine vitamina D, respectiv 13% din DRZ.

- contine acid folic, fibre, potasiu ce ajuta sistemul cardiovascular si scad tensiunea arteriala.

- contine vitamina B.

- contine betacaroten, flavonoide, ce au rolul de a proteja impotriva cancerului pulmonar si bucal.

- contine flavonoide ce au puternice proprietati antioxidante impotriva radicalilor liberi care provoaca imbatranirea si bolile degenerative.

- astfel, papaya trateaza afectiuni precum: ateroscleroza, artrita reumatoida, cardiovasculare, digestive.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mujdeiul este un preparat alimentar foarte prezent in bucataria romanilor. Se face dupa o multime de retete...
Orice mar isi va schimba culoarea dupa taiere. Fructul devine maroniu. Stiintific, fenomenul are loc deoarece se...