1. In fasole verde fiarta. Pastrarea culorii si a gustului. Pentru a pastra aspectul fasolei intact, adauga sare in apa de fierbere. Aceasta va mentine clorofila in pastai. Bucatarii recomanda 1 lingurita si jumatate de sare la fiecare litru de apa.
2. In cafea. De obicei, oamenii aleg sa taie gustul amar al cafelei cu ajutorul laptelui si al zaharului. Insa, o metoda mai sanatoasa ar fi...sarea. Suna ciudat, dar nu e o gluma! Un varf de cutit de sare la un ibric de cafea va face minuni! Conform unui studiu, ionii de sodiu din sare suprima amareala si sporesc savoarea.
3. In omleta. Poate nu stiai, dar sarea nu ofera doar un gust mai bun omletei, ci si un aspect mai estetic. Mai exact, sarea descompune proteinele din oua, nepermitandu-le sa se usuce. Poti pune sare dupa gust, insa recomandarea ar fi sa nu adaugi mai mult de un sfert de lingurita.
De asemenea, sarea are si alte utilizari in bucatarie. Elimina mirosul de peste, poate proteja alimentele impotriva mucegaiului si pastreaza laptele proaspat.
Sarea poate fi utila si in afara spatiului pentru gatit. Exemple: o poti folosi pentru exfolierea pielii sau pentru a trata zonele afectate de intepaturile de albine.