Cum sa folosesti SAREA. Trei metode inedite!

Cum sa folosesti SAREA. Trei metode inedite!

Sarea e tare buna in bucate! De acord, in totalitate! Aceasta substanta miraculoasa mai are, insa, si alte trebuinte, la care, probabil, nici nu te-ai gandit. Mai jos, iti prezentam trei dintre ele.

1. In fasole verde fiarta. Pastrarea culorii si a gustului. Pentru a pastra aspectul fasolei intact, adauga sare in apa de fierbere. Aceasta va mentine clorofila in pastai. Bucatarii recomanda 1 lingurita si jumatate de sare la fiecare litru de apa.

2. In cafea.  De obicei, oamenii aleg sa taie gustul amar al cafelei cu ajutorul laptelui si al zaharului. Insa, o metoda mai sanatoasa ar fi...sarea. Suna ciudat, dar nu e o gluma! Un varf de cutit de sare la un ibric de cafea va face minuni! Conform unui studiu, ionii de sodiu din sare suprima amareala si sporesc savoarea.

3. In omleta. Poate nu stiai, dar sarea nu ofera doar un gust mai bun omletei, ci si un aspect mai estetic. Mai exact, sarea descompune proteinele din oua, nepermitandu-le sa se usuce. Poti pune sare dupa gust, insa recomandarea ar fi sa nu adaugi mai mult de un sfert de lingurita.

De asemenea, sarea are si alte utilizari in bucatarie. Elimina mirosul de peste, poate proteja alimentele impotriva mucegaiului si pastreaza laptele proaspat.

Sarea poate fi utila si in afara spatiului pentru gatit. Exemple: o poti folosi pentru exfolierea pielii sau pentru a trata zonele afectate de intepaturile de albine.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Consumul de sare in exces este considerat un pericol pentru sanatate. Cel putin asta stim de la...
Pare greu de crezut, dar exista alimente care nu expira, nu au termen de valabilitate. Acestea sunt...
Sarea si nisipul sunt dusmanii traditionali ai ghetii formate pe drumurile din Romania. Din pacate, sarea erodeaza...