Drill, drajeuri

Indicatii: Acest medicament este recomandat pentru iritatii usoare ale gatului, care nu implica febra, pentru afte orale sau leziuni bucale usoare. El contine un anestezic local si un atiseptic.

Atentie: Acest medicament nu trebuie folosit in urmatoarele cazuri: la copii sub 6 ani; antecedente de alergie la anestezice locale si clorhexidina. In caz de dubiu, consultati medicul sau farmacistul. Acest medicament se va folosi cu prudenta in urmatoarele cazuri (Precautii speciale): Nu se recomanda folosirea extensiva a acestui medicament (mai mult de 5 zile) deoarece aceasta poate determina modificarea echilibrului microbian natural din gat. Nu lasati medicamentul la indemana copiilor

Compozitie: Clorhexidina digluconat 3 mg; Tetracaina clorhidrat 0,200 mg; Acid ascorbic (Vitamina C), aroma de mac, aroma pulmonal, glicirhizinat de amoniu, rosu aprins A, glucoza, zaharoza. Lista excipientilor care trebuie cunoscuti pentru ca produsul sa poata fi administrat fara risc la anumiti pacienti: Zaharuri: 2,5 g per drajeu.

Prezentare farmaceutica: 24 drajeuri pentru supt. Antiseptic cu actiune locala. Anestezic local. (R: sistemul respirator).

Precautii: Respectati doza recomandata (numarul de drajeuri): daca este luat in doze mari, acest medicament intra in circulatia sanguina si poate afecta inima si sistemul nervos (cu posibilatea aparitiei convulsiilor). Evitati sa luati medicamentul inainte de masa, deoarece efectul anestezic pe care il provoaca poate determina o traiectorie gresita a inghititurilor. Nu folositi mai multe medicamente ce contin antiseptice in acelasi timp. Tineti cont de aportul de 2,5 g de zahar al fiecarui drajeu, in caz de diabet sau in cazul unei diete ce presupune un consum redus de zahar. Adresati-va medicului in cazul aparitiei febrei, expectoratiei purulente (flegma), disconfortului la inghitire sau extinderii leziunilor, precum si in cazul inrautatirii simptomelor sau lipsei de ameliorare a acestora dupa un tratament de 5 zile. In caz de dubiu nu ezitati sa consultati medicul sau farmacistul.

Interactiuni medicamentoase: Pentru a preveni orice interactie posibila cu alte medicamente, trebuie sa informati doctorul sau farmacistul cu privire la alte tratamente pe care le urmati.

Sarcina si alaptare: Ca o regula generala este bine intotdeauna sa consultati medicul sau farmacistul in timpul sarcinii sau alaptarii, inainte de a lua orice medicament.

Sportivi: Sportivii trebuie preveniti ca acest produs contine un principiu activ care poate determina o reactie pozitiva la controlul anti-doping.

Posologie: Adulti: Se suge cate un drajeu de 4 ori pe zi. Intervalul intre date trebuie sa fie de cel putin doua ore. Copii intre 6 si 15 ani: Se suge cate un drajeu de 2-3 ori pe zi. Intervalul intre doze trebuie sa fie de cel putin patru ore. Nu se va administra la copii sub 6 ani. 1 drajeu = 8 kcal. Calea de administrare: orala. Durata tratamentului: este limitata la 5 zile. Daca nu se observa o ameliorare dupa 5 zile de tratament, se va solicita sfatul medicului.

Efecte nedorite si reactii adverse: La fel ca orice produs activ, acest medicament poate determina aparitia unor reactii adverse suparatoare la unii pacienti: reactii alergice, roseata fetei; daca apar aceste efecte, se va intrerupe tratamentul; senzatie pasagera de amorteala a limbii. Colorarea limbii in brun este lipsita de pericol si va disparea odata cu intreruperea tratamentului. Colorarea dintilor, care poate de asemenea sa apara, poate fi usor prevenita prin spalarea zilnica a acestora. In cazul in care apar tuse in timpul mesei sau senzatii ca alimentele "intra pe partea cealalta", tratamentul trebuie intrerupt si se va cere sfatul medicului. Anuntati medicul sau farmacistul in cazul aparitiei unor efecte nedorite sau suparatoare, ce nu sunt mentionate.

Conditii de pastrare: Nu depasiti data limita de utilizare mentionata pe ambalaj. Se va pastra la o temperatura sub 25 grade Celsius, la loc uscat.

Producator: Pierre Fabre

Etichete: drill, medicamente, iritatii

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In orice familie, exista, probabil, o trusa de prim ajutor. Unii pun mai mult pret pe ea,...
Iei medicamente? Atunci e bine sa ai o alimentatie echilibrata, astfel incat pastilele sa produca efectul scontat,...
Medicamentele pe care le iei iti fac mai mult bine sau mai mult rau? E genul de...