Edurant, comprimate

Edurant se utilizeaza in asociere cu alte medicamente antivirale pentru tratamentul pacientilor adulti infectati cu virusul imunodeficientei umane de tip 1 - HIV-1.

Edurant este un medicament care contine substanta activa rilpivirina. Este disponibil sub forma de comprimate (25 mg).

Pentru ce se utilizeaza Edurant? Edurant se utilizeaza in asociere cu alte medicamente antivirale pentru tratamentul pacientilor adulti infectati cu virusul imunodeficientei umane de tip 1 (HIV-1), virus care cauzeaza sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA). Se utilizeaza numai la pacienti care nu au urmat tratament anti-HIV în prealabil si care prezinta cantitati de HIV în sange (incarcatura virala) de maxim 100 000 copii de ARN HIV-1/ml.

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Edurant? Tratamentul cu Edurant trebuie initiat de catre un medic cu experienta in tratamentul infectiei cu HIV. Doza recomandata de Edurant este de un comprimat o data pe zi. Edurant trebuie administrat împreuna cu alimente.

Cum actioneaza Edurant? Edurant este un medicament antiviral. Substanta activa din Edurant, rilpivirina, este un inhibitor non-nucleozidic al revers-transcriptazei (INNRT). Aceasta blocheaza activitatea revers-transcriptazei, o enzima produsa de HIV-1 care îi permite sa produca mai multi virusi în celulele pe care le-a infectat. Prin blocarea acestei enzime, Edurant, administrat în asociere cu alte medicamente antivirale, reduce cantitatea de HIV din sange si o mentine la un nivel scazut. Edurant nu vindeca infectia cu HIV sau SIDA, dar poate întarzia afectarea sistemului imunitar si aparitia infectiilor si a bolilor asociate cu SIDA.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Agenerase este un medicament antiviral. Este folosit in asociere cu alte medicamente antivirale pentru tratamentul adultilor sau...
Medicamentele pe care le iei iti fac mai mult bine sau mai mult rau? E genul de...
Colesterolul marit este un semnal de alarma tras de organism cum ca ceva este in neregula. Iata...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare