Eferalgan , comprimate efervescente

Indicatii: Eferalgan este un medicament indicat adultilor si copiilor peste 7 ani in tratamentul simptomatic al afectiunilor dureroase si febrile.

Prezentare farmaceutica: Comprimate efervescente a 3 g continand: paracetamol 0,330 g, acid ascorbic 0,200 g, excipienti q.s.p. (cutie cu 20 buc.).

Actiune terapeutica: Eferalgan are actiune antalgica si antipiretica, permitand combaterea rapida a durerilor si a febrei.

Mod de administrare: Se pune comprimatul intr-un pahar cu apa. Dizolvarea totala se obtine imediat. Adulti: incepand de la 15 ani: 1-2 comprimate o data sau de 3 ori pe zi; copii intre 7-13 ani: 1/2-1 comprimat, o data sau de 3 ori pe zi; copii intre 13-15 ani: 1-1 1/2 comprimat o data sau de 3 ori pe zi. Dozele trebuie spatiate la un interval de 4 ore.

Reactii adverse: Reactiile alergice aparute in mod exceptional impun oprirea tratamentului.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la paracetamol; insuficienta hepato-celulara; litiaza renala, atunci cand doza zilnica de vitamina C depaseste 1 g (mai mult de 5 comprimate/zi).

Precautii: Sa nu se depaseasca doza indicata, iar in caz de supradozaj accidental, trebuie consultat medicul. In caz de regim desodat sau hiposodat, trebuie stiut faptul ca fiecare comprimat de Eferalgan contine aproximativ 330 mg de sodiu. Important Tubul trebuie inchis imediat dupa utilizare.

Producator: Lab. UPSA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fluimucil este indicat in tratamentul tuturor afectiunilor respiratorii care, in urma unei productii excesive de mucus si...
Indicatii: Se administreaza doar adultilor si copiilor cu greutatea corporala de 15 kg sau mai mare pentru...
Supradyn®, drajeuri este un medicament recomandat persoanelor care au un aport insuficient de vitamine, datorat dificultatilor de...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare