Eferalgan , comprimate efervescente

Indicatii: Eferalgan este un medicament indicat adultilor si copiilor peste 7 ani in tratamentul simptomatic al afectiunilor dureroase si febrile.

Prezentare farmaceutica: Comprimate efervescente a 3 g continand: paracetamol 0,330 g, acid ascorbic 0,200 g, excipienti q.s.p. (cutie cu 20 buc.).

Actiune terapeutica: Eferalgan are actiune antalgica si antipiretica, permitand combaterea rapida a durerilor si a febrei.

Mod de administrare: Se pune comprimatul intr-un pahar cu apa. Dizolvarea totala se obtine imediat. Adulti: incepand de la 15 ani: 1-2 comprimate o data sau de 3 ori pe zi; copii intre 7-13 ani: 1/2-1 comprimat, o data sau de 3 ori pe zi; copii intre 13-15 ani: 1-1 1/2 comprimat o data sau de 3 ori pe zi. Dozele trebuie spatiate la un interval de 4 ore.

Reactii adverse: Reactiile alergice aparute in mod exceptional impun oprirea tratamentului.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la paracetamol; insuficienta hepato-celulara; litiaza renala, atunci cand doza zilnica de vitamina C depaseste 1 g (mai mult de 5 comprimate/zi).

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fluimucil este indicat in tratamentul tuturor afectiunilor respiratorii care, in urma unei productii excesive de mucus si...
Indicatii: Se administreaza doar adultilor si copiilor cu greutatea corporala de 15 kg sau mai mare pentru...
Supradyn®, drajeuri este un medicament recomandat persoanelor care au un aport insuficient de vitamine, datorat dificultatilor de...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare