Entacapone Teva

Entacapone Teva se utilizeaza pentru tratarea pacientilor cu boala Parkinson.

Entacapone Teva este un medicament care contine substanta activa entacapona. Este disponibil sub forma de comprimate maro (200 mg).

Entacapone Teva este un "medicament generic".

Aceasta inseamna ca Entacapone Teva este similar cu un "medicament de referinta" deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), denumit Comtess.

Pentru ce se utilizeaza Entacapone Teva?

Entacapone Teva se utilizeaza pentru tratarea pacientilor cu boala Parkinson. Boala Parkinson este o afectiune cerebrala progresiva care produce tremor, miscari lente si rigiditate musculara.

Entacapone Teva se utilizeaza in asociere cu levodopa (fie combinatia dintre levodopa si benserazida, fie combinatia dintre levodopa si carbidopa) cand pacientul prezinta fluctuatii spre sfarsitul intervalului dintre doua doze de medicatie. Fluctuatiile apar atunci cand medicatia isi pierde efectele si simptomele reapar. Acestea sunt legate de reducerea efectelor levodopa, cand pacientul trece brusc de la perioada "on", cand este capabil sa se miste, la perioada "off", cand prezinta dificultati de miscare. Entacapone Teva se utilizeaza cand aceste fluctuatii nu se pot trata doar cu ajutorul combinatiei standard care contine levodopa.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Ropinirol Terapia 5 mg, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum...
Parlodel este un medicament indicat in tratarea bolii Parkinson. Indicatii: Medicamentul este recomandat in orice faza Parkinson,...
Neupro este o gama de plasturi transdermici (plasturi care elibereaza un medicament prin piele). Fiecare plasture elibereaza...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare