Exforge, tablete

Citeste prospectul medicamentului Exforge, tablete si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Exforge este un medicament care contine doua substante active, amlodipin si valsartan.

Prezentul document este un rezumat al Raportului Public European de Evaluare (EPAR).

Documentul explica modul in care Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a evaluat studiile efectuate pentru a emite recomandarile privind modul de utilizare a medicamentului.

Daca aveti nevoie de informatii suplimentare privind starea dumneavoastra de sanatate sau tratamentul dumneavoastra, cititi prospectul (care face parte, de asemenea, din EPAR) sau contactati medicul sau farmacistul. Daca doriti informatii suplimentare pe baza recomandarilor CHMP, cititi Dezbaterea Stiintifica (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Ce este Exforge?

Este disponibil sub forma unor tablete rotunde de culoare galben inchis (5 mg amlodipin si 80 mg valsartan), tablete ovale de culoare galben inchis (5 mg amlodipin si 160 mg valsartan) si tablete ovale de culoare galben deschis (10 mg amlodipin si 160 mg valsartan).

Pentru ce se utilizeaza Exforge?

Exforge este utilizat in tratarea hipertensiunii esentiale (tensiune arteriala ridicata, care nu este cauzata de nicio alta afectiune). Se utilizeaza pentru administrarea la pacientii a caror tensiune arteriala nu este tinuta sub control in mod adecvat prin administrarea amlodipinului sau a valsartanului, luate separat.

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Exforge?

Se administreaza o singura tableta o data pe zi. Doza de Exforge depinde de dozele de amlodipin sau valsartan administrate anterior pacientului. Inainte de a trece la administrarea tabletei combinate, este nevoie ca pacientul sa fi urmat un tratament cu tablete sau capsule separate. Tableta ar trebui luata cu putina apa, in timpul mesei sau in afara acesteia. Nu se recomanda administrarea Exforge la pacientii cu varsta sub 18 ani.

Ar trebui administrata cu prudenta la pacientii care sufera de afectiuni de ficat sau prezinta disfunctii biliare obstructive (probleme in eliminarea fierei).

Cum actioneaza Exforge?

Exforge contine doua substante active, amlodipin si valsartan. Ambele sunt antihipertensive, disponibile separat in Uniunea Europeana de la mijlocul anilor 1990. Actioneaza in moduri similare in vederea reducerii presiunii arteriale, prin relaxarea vaselor sanguine.

Amlodipin este o substanta ce blocheaza canalele de calciu. Blocheaza anumite canale pe suprafata celulelor (canale de calciu) prin care ionii de calciu patrund, in mod normal, in celule. Atunci cand ionii de calciu patrund in celulele din muschii peretilor vaselor sanguine, se produce contractia. Prin reducerea fluxului de calciu in celule, amlodipinul blocheaza contractia celulelor si acest lucru duce la relaxarea vaselor sanguine.

Valsartan este un antagonist al receptorilor de angiotensina II (o substanta care blocheaza receptorii de angiotensina II). Functioneaza prin blocarea actiunii in organism a unui hormon numit angiotensina II, un puternic vasoconstrictor (o substanta care provoaca ingustarea vaselor sanguine). Acest lucru duce la vasodilatare (largirea vaselor sanguine).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zomen 7,5 mg si 30 mg comprimate filmate si afla pentru ce este indicat...
Citeste prospectul medicamentului Vidotin 4 mg si 8 mg, comprimate si afla pentru ce este indicat si...
Citeste prospectul medicamentului Vasocardin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii terapeutice: Hipertensiune...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare