Manitol

Citeste prospectul medicamentului Manitol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Manitol 20%: edem cerebral cu hipertensiune intracraniana, hipertensiune intracelulara.

Compozitie: Saci P.V.C. continand 250ml si 500 ml solutie perfuzabila manitol 200 g/l.

Actiune terapeutica: Solutia hipertonica de manitol este un diuretic osmotic nemetabolizabil de organism, eliminat prin filtrare glomerulara.

Creste osmolaritatea plasmei putand stabili un gradient osmotic ce grabeste difuziunea apei catre spatiile extracelulare si plasma. Contribuie astfel la scaderea presiunii intracraniene si intraoculare, in iminenta edemului cerebral si cresterea presiunii umorii apoase.

Contraindicatii: Hiperosmolaritate plasmatica preexistenta, deshidratare predominant intracelulara.

Mod de administrare: Intravenos sub forma de perfuzie. La adulti: 250 ml/zi manitol 20% cu un ritm de 40 picaturi/minut; 500 ml/zi manitol 10% cu ritm de 60-70 picaturi/minut. La copii: 10 ml/kg corp/zi manitol 10% cu ritm de 10-15 picaturi/minut pentru 10 kg corp. Atentie! Preparatul se administreaza sub controlul diurezei si al electrolitilor serici. Se impune prudenta la bolnavii cu insuficienta cardiaca. Este necesara incalzirea sacului cu Manitol 20% pana la disparitia cristalelor (solutia este suprasaturata).

Forma de prezentare: Saci P.V.C. a 250 ml solutie perfuzabila Manitol 20%. Saci P.V.C. a 500 ml solutie perfuzabila Manitol 20%.

Producator: Sicomed

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tensiunea arteriala crescuta(hipertensiunea) este o afectiune periculoasa pe care o poti regla traind cat mai sanatos(mancare de...
Tensiunea arteriala mare sau hipertensiunea, asa cum e cunoscuta in lumea medicinei, este cauzata de stari nervoase...
Tensiunea arteriala crescuta(hipertensiunea) este o afectiune periculoasa pe care o poti regla, pe moment, chiar si acasa....
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare