Hipertensiune. Bauturi care scad tensiunea

Hipertensiune. Bauturi care scad tensiunea

Hipertensiunea nu este o afectiune pe care sa o tratezi cu indiferenta! Sunt necesare schimbari ale stilului de viata si de dieta. Altfel spus, ai grija sa dormi suficient, sa faci miscare, sa mananaci cat mai sanatos si sa bei pe masura! Pentru ca da, exista si bauturi care pot creste simtititor tensiunea; la fel cum exista licori care ajuta hipertensivii. Despre toate acestea, in cele ce urmeaza.

Bauturi care scad tensiunea:

- ceai matcha. Acest ceai verde contine cantitati mari de EGCG (galat de epigalocatechina), un polifenol cu puternice proprietati antioxidante. Datorita capacitatii sale de a combate inflamatia, ceaiul matcha este considerat sanatos inima. EGCG -ul previne acumularea de placi grase pe peretii arterelor si poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima si accident vascular cerebral.

- cacao. Bautura mult iubita mai ales de cei mici este bogata in minerale si antioxidanti. Flavonoizii din cacao ajuta la reducerea tensiunii arteriale si la imbunatatirea functiei vaselor de sange. Astfel, scazi riscul de a dezvolta boli de inima si ramai cu un gust minunat!

- ceai de hibischus. Este o varianta maia crisoara de a tine sub control tensiunea arteriala. Acest ceai aromat contine la randu-i, multi polifenoli. Mai mult oamenii de stiinta au demonstrat faptul ca extractul de hibiscus scade tensiunea arteriala si nivelul de colesterol.

- sfecla rosie contine foarte putine calorii si pigmenti naturali puternici. E de asemenea plina de vitamine, minerale si compusi vegetali benefici pentru sanatate, inclusiv pentru inima. Sucul de sfecla rosie(varianta cruda) are capacitatea de a scadea tensiunea arteriala. Nitratii alimentari din sfecla sunt principalii responsabili cu reglarea tensiunii.

- rodia. Acest fruct exotic acrisor e plin de acid folic si vitamina C, avand si puternice efecte antiinflamatorii. Consumul de suc de rodie poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale sistolice si distolice. Consuma suc de rodii doar fara zahar, daca vrei sa aiba efect pozitiv asupra inimii.

Bauturi de evitat, daca suferi de hipertensiune:

- carbogazoase. Aceste bauturi sunt pline de zahar si alti indulcitori cae nu fac bine inimii;

- ceaiuri indulcite cu zahar si alti indulcitori;

- energizante. Acestea contin zahar si cafeina, care vor creste tensiunea arteriala;

- alcool. Unele studii indica faptul ca alcoolul poate fi declansator de hipertensiune. Daca consumi in mod regulat, ar fi bine sa mergi la medic. Acesta iti va spune daca e necesar sau nu sa reduci consumul.

Citeste si: Suferi de HIPERTENSIUNE? Iata cum o poti reduce in cateva minute

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Hipertensiunea(tensiunea marita) reprezinta cresterea trecatoare sau constanta a presiunii sangelui in sistemul arterial, cauzata de factori precum...
Tensiunea arteriala mare sau hipertensiunea, asa cum e cunoscuta in lumea medicinei, este cauzata de stari nervoase...
Tensiunea arteriala crescuta(hipertensiunea) este o afectiune periculoasa pe care o poti regla traind cat mai sanatos(mancare de...