Alimente care scad tensiunea arteriala:
- legume frunzoase. Tensiunea scade atunci cand potasiul este eliminat prin urina. Asadar, consuma legume bogate in potasiu precum: salata verde, spanac, frunze de sfecla, rucola sau kale;
- sfecla rosie. Contine oxid nitric, cel care ajuta la dilatarea vaselor de sange si la scaderea tensiunii.
- fructe de padure. Aceste mici bunatati(mai ales afinele) contin flavonoizi, compusi resposanbili cu stabilizarea tensiunii.
- lapte degresat/iaurt degresat. Continutul scazut de grasimi dar si calciul din aceste produse sunt excelente pentru persoanele care sufera de hipertensiune. Un studiu recent a aratat ca femeile care au mancat 5 sau mai multe portii de iaurt pe saptamana au inregistrat o reducere cu 20% a riscului de a dezvolta hipertensiune arteriala.
- fulgi de ovaz. Acestia contin o multime de fibre, sunt saraci in grasimi si in sodiu, fiind o sursa de hrana numai buna pentru cei care vor sa scape de tensiunea arteriala mare.
- banane. Bananele sunt fructe exotie foarte bogate in potasiu,c eea ce, asa cum spuneam mai sus, inseamna o reglare automata a tensiunii;
- peste gras. Macroul si somonul sunt pesti bogati in Omega-3, acizi recunoscuti pentru capacitatea de a reduce tensiunea arteriala.
- seminte. Semintele mici contin potasiu, magneziu si alte minerale cunoscute pentru faptul ca scad tensiunea arteriala.
Citeste si: Suferi de HIPERTENSIUNE? Iata cum o poti reduce in cateva minute