Ribavirin BioPartners

Ribavirin BioPartners se utilizeaza pentru tratarea hepatitei C cronice (boala a ficatului cauzata de infectia cu virusul hepatitei C) la pacienti cu varsta de trei ani si peste.

Ribavirin BioPartners este un medicament care contine substanta activa ribavirina.Este disponibil sub forma de comprimate rotunde, de culoare alba (200 mg).

Ribavirin BioPartners este un "medicament generic". Aceasta inseamna ca Ribavirin BioPartners este similar cu "medicamentul de referinta" deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), numit Rebetol. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, a se consulta documentul de intrebari si raspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizeaza Ribavirin BioPartners?

Ribavirin BioPartners se utilizeaza pentru tratarea hepatitei C cronice (boala a ficatului cauzata de infectia cu virusul hepatitei C) la pacienti cu varsta de trei ani si peste. Ribavirin BioPartners nu trebuie utilizat niciodata singur, ci numai impreuna cu peginterferon alfa-2b sau cu interferon alfa 2b (alte medicamente folosite in tratarea hepatitei).

Ribavirin BioPartners se utilizeaza la pacientii care nu au fost tratati anterior, daca ficatul functioneaza si virusul hepatitei C apare in sange. În aceeasi categorie intra si pacienti adulti (cu varsta de 18 ani si peste) care sunt infectati si cu virusul imunodeficientei umane (HIV). Ribavirin BioPartners se poate utiliza, de asemenea, la adultii a caror boala a recidivat dupa tratamentul anterior sau care nu au raspuns la tratamentul anterior.

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Ribavirin BioPartners?

Tratamentul cu Ribavirin BioPartners trebuie inceput si supravegheat de catre un medic cu experienta in tratamentul hepatitei C cronice. Doza de Ribavirin BioPartners se stabileste in functie de greutatea corporala a pacientului si variaza intre trei pana la sapte capsule pe zi. Medicamentul se poate lua doar de catre pacientii cu o greutate corporala peste 47 kg. Ribavirin BioPartners se ia in fiecare zi in doua doze separate (dimineata si seara) impreuna cu alimente. Durata tratamentului depinde de starea pacientului si de raspunsul acestuia la tratament si variaza intre sase luni si un an. La pacientii care prezinta efecte secundare, poate fi necesara ajustarea dozei. Pentru mai multe informatii, a se consulta prospectul.

Cum actioneaza Ribavirin BioPartners?

Substanta activa din Ribavirin BioPartners, ribavirina, este un medicament antiviral care face parte din clasa "analogilor nucleozidici". Se considera ca Ribavirin BioPartners interfereaza cu producerea sau actiunea acizilor nucleici ADN si ARN virali, care sunt necesari pentru ca virusii sa supravietuiasca si sa se inmulteasca. Ribavirin BioPartners administrat singur nu are efect in eliminarea virusului hepatitei C din organism.

Cum a fost studiat Ribavirin BioPartners?

Dat fiind ca Ribavirin BioPartners este un medicament generic, studiile s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, Rebetol. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc aceleasi niveluri de substanta activa in organism.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Ribavirin BioPartners?

Dat fiind ca Ribavirin BioPartners este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile sale sunt aceleasi ca si cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Ribavirin BioPartners?

CHMP a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Ribavirin BioPartners are o calitate comparabila si ca este bioechivalent cu Rebetol. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost ca, la fel ca si in cazul Rebetol, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Ribavirin BioPartners.

Alte informatii despre Ribavirin BioPartners:

Comisia Europeana a acordat BioPartners GmbH o autorizatie de introducere pe piata pentru Ribavirin, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 6 aprilie 2010.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ribavirin Teva este un medicament care contine substanta activa ribavirina. Este disponibil sub forma de capsule de...
Rebetol este un medicament care contine substanta activa ribavirina. Este disponibil sub forma de capsule de culoare...
In orice familie, exista, probabil, o trusa de prim ajutor. Unii pun mai mult pret pe ea,...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare