Cum se face o lista de invitati pentru nunta?

 Cum se face o lista de invitati pentru nunta?

Organizarea unei nunti poate fi un proces destul de stresant, mai ales daca exista multe persoane implicate, care isi dau cu parerea.

Atunci cand faceti lista de invitati este indicat sa evitati frictiunile cu parintii si socrii. Iata cateva sfaturi in acest sens:  

Ganditi-va la numarul de invitati si impartiti-l la doi, astfel incat ambele parti de familie sa aiba un numar egal de invitati. Apoi impartiti la doi numarul de invitati ai fiecarei parti, pentru ca atata parintii cat si mirii sa aiba un numar egal de invitati. Daca faceti aceste calcule din timp veti evita eliminarea anumitor invitati de pe lista finala.

Stabiliti o ierarhie atunci cand va alegeti invitatii pentru nunta. Astfel membrii familiei sunt primii, urmati de prietenii apropiati si de cunostinte. Daca unii prietenii va sunt ca niste rude, atunci trebuie sa tineti cont de acest aspect.

Faceti niste reguli de selectie a invitatilor la nunta si asigurati-va ca ambii miri si parintii acestora le vor urma. O astfel de regula ar putea fi aceea ca puteti invita doar prietenii apropiati ai familiei si nu si pe cei cu care nu pastrati legatura de ceva vreme.

Luati in considerare faptul ca aproximativ 20% din persoanele invitate la nunta nu vor putea sa va onoreze cu prezenta. Asadar ar fi bine sa va faceti o lista cu invitati de rezerva. Totodata daca un invitat din partea mirelui refuza invitatia, atunci acesta ar trebui inlocuit cu unul tot din partea mirelui.

Stabiliti o data cand veti invita persoanele de rezerva, pentru a nu risca sa trimiteti invitatiile prea tarziu.
Atunci cand faceti lista cu invitati tineti cont si de partenerii acestora. Este indicat sa scrieti pe plic ca invitatia este pentru una sau doua persoane, in functie de preferinta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Invitatiile de nunta creeaza oaspetilor o prima impresie legata de stilul nuntii, asadar este important ca acestea...
Nuntile si ceremoniile religioase sunt momente frumoase, pline de incarcatura emotionala. Iata care este pozitia corecta a...
Iata cum trebuie sa va pregatiti pentru nunta, daca aceasta este urmatorul pas firesc in relatia voastra: ...