Crap fript la gratar

Crap fript la gratar

Pentru cei care vor sa manance sanatos si nu suporta prajelile din motive de sanatate, o solutie rapida de preparare a crapului este cea la gratar.

Ingrediente pentru reteta de crap la gratar:

- 3 pesti micuti (fiecare sa cantareasca maxim 500 grame),

- 2 linguri ulei

- legume

- patrunjel verde

Mod de preparare:

1

Pestii se curata de solzi, se fac crestaturi de ½ centimetru adancime, in lat, pe ambele parti la distanta de 2-3 cm, se sareaza si se lasa astfel un sfert de ora.

2

Se ung bine cu ulei si se pun pe gratar, la foc potrivit.

3

Pestii se tin pe foc cam ½ de ora, intorcandu-i cu grija pe o parte si pe alta si ungandu-i cu ulei.

Crapul fript la gratar poate fi asezonat cu garnitura de legume obtinute de asemenea la gratar sau cu pilaf de orez si cu patrunjel tocat.

Etichete: crap, gratar, garnitura, legume

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Crapul este unul dintre cei mai folositi pesti in bucataria romaneasca! Iti prezentam 5 retete diferite in...
Atunci cand aveti posibilitatea sa preparati in aer liber o carne suculenta la protap, puteti inlocui carnea...
Crapul prajit se prepara rapid si poate fi servit cu felii de lamaie sau cu mujdei de...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare