Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Ca orice alt tip de carne, linul este un peste de apa dulce care poate fi preparat fiert, prajit si chiar sub forma de iahnie.
Ca orice alt tip de carne, linul este un peste de apa dulce care poate fi preparat fiert, prajit si chiar sub forma de iahnie.
Iata o mancare de lin delicioasa cu ciuperci care poate fi servita cu un pahar de vin alb.
Ingrediente:
- 1,500 kg lin,
- 100 g unt topit,
- o lingura de faina,
- 100 g ciuperci,
- o ceapa,
- sare, piper,
- un pahar de vin,
- un galbenus.
Mod de preparare:
Se curata de solzi cativa pesti mai mici, se taie capetele, se despica in doua in lungime si se scoate sira spinarii.
Se spala in mai multe ape si se tin un ceas cu sare.
Se usuca, se dau prin faina si se prajesc putin in unt infierbantat.
Se inabusa separat in unt cateva ciuperci si ceapa taiata felii.
Se amesteca pentru ca sa nu se arda.
Se pun in cratita cu peste, se adauga sare, piper, vinul amestecat cu apa.
Se da la cuptor sa fiarba pana cand pestele este gata.
Se bate un galbenus de ou si se toarna in ultimele minute de fierbere.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.