Mancare de lin cu ciuperci

Mancare de lin cu ciuperci

Ca orice alt tip de carne, linul este un peste de apa dulce care poate fi preparat fiert, prajit si chiar sub forma de iahnie.

Iata o mancare de lin delicioasa cu ciuperci care poate fi servita cu un pahar de vin alb.

Ingrediente:

- 1,500 kg lin,

- 100 g unt topit,

- o lingura de faina,

- 100 g ciuperci,

- o ceapa,

- sare, piper,

- un pahar de vin,

- un galbenus.

Mod de preparare:

1

Se curata de solzi cativa pesti mai mici, se taie capetele, se despica in doua in lungime si se scoate sira spinarii.

2

Se spala in mai multe ape si se tin un ceas cu sare.

3

Se usuca, se dau prin faina si se prajesc putin in unt infierbantat.

4

Se inabusa separat in unt cateva ciuperci si ceapa taiata felii.

5

Se amesteca pentru ca sa nu se arda.

6

Se pun in cratita cu peste, se adauga sare, piper, vinul amestecat cu apa.

7

Se da la cuptor sa fiarba pana cand pestele este gata.

8

Se bate un galbenus de ou si se toarna in ultimele minute de fierbere.

Etichete: lin, mancare lin, ciuperci

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca majoritatea dintre noi suntem obisnuiti cu iahnia de fasole sau de linte, iata ca exista si...
Peste de apa dulce, linul poate fi intalnit pe fundul apelor cu un curs domol. La noi...
Multe femei adopta diferite diete, mai ales dupa ce trec de 30 ani. Unele masuri de alimentatie...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare