Marinata de peste

Marinata de peste

Pentru marinata de peste se poate folosi crap, caras, macrou, hamsii sau un peste din categoria sturionilor (nisetru, morun, cega).

Marinata este un preparat culinar apreciat, dar pentru ca reteta sa fie o reusita totala, este necesar sa alegeti un peste proaspat eviscerat.

Pentru aceasta reteta este nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 1,5 kg peste,

- 100 g ulei,

- 2 linguri de otet,

- 2 linguri de bulion,

- mirodenii: 2 foi de dafin, ienibahar, coriandru

- 10 boabe piper, sare.

Mod de preparare:

A. Pregatirea pestelui:

1

Se curata pestele de intestine, cap si sira spinarii. Se taie in bucati de marime potrivita si se sareaza.

2

Se pune uleiul sa se infierbante. se inabusa in 100 ml ulei, cu adaos de supa de peste. Cand este gata, se asaza intr-o tava care se introduce la cuptor pentru circa 10 minute. Din timp in timp se mai adauga 100 ml supa de peste sau apa, peste bucatile de peste si se continua inabusirea pana sunt bine patrunse.

B. Pregatirea sosului

3

Separat. se prepara sosul marinat din ceapa si morcovii care se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa in restul de ulei cu adaos de putina apa sau supa de peste. In timpul inabusirii, se pune faina desfacuta in 100 ml supa de peste sau apa si se continua fierberea inabusita.

4

Se adauga pasta de tomate, foile de dafin, piperul boabe, otetul si se continua fierberea circa 15 minute.

5

Cand legumele sint gata, se paseaza si se strecoara peste bucatile de peste.

6

Se introduce tava la cuptor pentru gratinare cca 5-10 minute.

7

Preparatul se serveste pe platou sau portionat in farfurie, portiile de peste cu sosul respectiv si felia de lamaie deasupra.

8

Se potriveste gustul sarat si acru.

Pentru 1 kg de peste sunt necesare doua cesti de sos.

Dificultate de preparare: medie

Etichete: marinata, peste, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Scrumbia este unul dintre pestii grasi, dar gustosi care se gasesc in apele noastre. Scrumbia poate fi...
Crapul este un peste care poate fi preparat in fel si chip deoarece are carne gustoasa, iar...
Friptura de vanat nu este la fel de frageda ca cea de porc domestic, de aceea uneori...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare