Scrumbie marinata

Scrumbie marinata

Scrumbia este unul dintre pestii grasi, dar gustosi care se gasesc in apele noastre. Scrumbia poate fi gatita la gratar sau marinata.

Mai jos va prezentam ingredientele si reteta pentru scrumbie marinata:
- 2 scrumbii mijlocii, preferabil cu lapti,
- 2 cepe,
- 1 morcov mic,
- boabe de piper,
- boabe de mustar,
- 1 frunza de dafin,
- citeva masline,
- 5 linguri de ulei,
- 2 linguri de otet.

1

Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin 24 ore in apa ca sa se desareze si se schimba apa odata sau de doua ori.

2

Se curata, se scot oasele. Se taie bucati si se asaza randuri intr-un borcan, alternand bucatile de scrumbie cu felii de ceapa si cu felii de morcov taiate subtire.

3

Se mai adauga maslinele oparite, boabele de piper, boabele de mustar, frunza de dafin.

4

Peste acestea se toarna urmatorul sos: se freaca bine laptii intr-un castron, se pune ulei, putin cate putin, si se subtie cu otet pana se face un sos albicios.

5

Deasupra se toarna de un deget ulei, se leaga borcanul si se lasa 5 — 6 zile sa se marineze.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Scrumbia este un peste de talie mica cu o lungime de 30-50 cm. Acesti pesti traiesc inclusiv...
Scrumbia este un peste pelagic care traieste in bancuri in mare, in apropiere de tarmuri. Fiind pesti...
Pentru marinata de peste se poate folosi crap, caras, macrou, hamsii sau un peste din categoria sturionilor...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare