Salau umplut pe ceapa prajita

Salau umplut pe ceapa prajita

Chiar daca nu traiti in Delta Dunarii unde pestele proaspat se gaseste la discretie, este bine sa cautati pentru aceasta reteta salau proaspat, nu congelat.

Ingrediente salau umplut cu ceapa prajita:

- un salau proaspat de minim 1 kilogram,

- 2 felii de paine

- 1 ceapa mica pentru umplutura si 4 cepe mari pentru prajit

- 2 linguri de unt

- un ou

- condimente: sare, piper

- 25 grame stafide si putin zahar (facultativ).

Mod de preparare:

1

Se curata salaul, se sareaza si se fac crestaturi pe spate adanci de ½ cm la departare de 2-3 cm. 

2

Se face o umplutura din paine inmuiata in lapte si stoarsa bine cu o ceapa mica taiata marut si prajita, un ou, sare, piper. 

3

Se umple salaul pe la burta si se coase cu 2-3 impunsaturi. Separat se taie celelalte cepe felii subtiri si se ingalbenesc in putin unt. 

4

Se asaza in tava in care vom pregati pestele. Deasupra se pun cateva bete de lemn astfel incat pestele sa nu stea direct pe ceapa, ci pe bete. 

5

Se asaza pestele, se unge bine cu unt si se da la cuptor; se tine vreo ora si se uda mereu cu zeama din cratita. Se scot atele inainte de a servi. Se asaza pe farfurie si imprejur se pune ceapa. 

6

Cine doreste si agreaza mancarurile mai dulci poate pune in umplutura cateva stafide si o lingurita de zahar. 

In loc de ceapa, puteti aseza pestele pe un pat de ciuperci.

Etichete: salau umplut, peste, reteta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta hranitoare pe baza de peste este salaul la cuptor umplut cu stiuca si alte ingrediente...
Puteti cumpara peste de la pescarie, de la magazinele de specialitate sau chiar din supermarket, de la...
Budinca de peste este un preparat gustos si hranitor care se serveste la cina. Pentru aceasta reteta...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare