Exista o serie de specii de pesti, bogate in acizi Omega 3, dupa cum urmeaza:
Pestii de apa rece contin multi acizi Omega 3, deoarece se hranesc cu alge, bogate in acid docosahexaenoic, pentru a-si forma un strat de grasime protector, necesar supravieturii in ape reci, cu un continut ridicat de Omega 3.
Iata cateva exemple de astfel de pesti:
o somonul salbatic: 3.2 g
o ansoa: 3.4 g
o sardinele de Pacific: 2.8 g
o macroul de Pacific: 3.2 g
o macroul de Atlantic: 2.0 g
o coregonul: 3.0 g
o tonul: 2.8 g
o pastravul curcubeu: 2.0 g
Fructele de mare sunt, de asemenea, bogate in acizi grasi Omega 3, dupa cum urmeaza:
o Crabul albastru sau Crabul de Alaska: 0.8 g
o halibutul: 1.0 g
o crevetii si scoicile Saint-Jacques: 0.6 g
o bibanul de mare sau codul: 0.4 g
o homarul: 0.2 g
Sfaturi:
Este important sa consumati peste crescut intr-un mediu curat, care a fost prins si pregatit in asa fel incat sa nu intre in contact cu diferite toxine, daunatoare sanatatii.
Limitati ingerarea de mercur si alte toxine, evitand consumul de somon de crescatorie.