Cum sa faci CREVETI cu OREZ

Cum sa faci CREVETI cu OREZ

Crevetii se afla in top printre fructele de mare foarte populare in intreaga lume, deoarece sunt gustosi, sanatosi si recomandati in orice dieta echilibrata. De asemenea, sunt foarte bogati in proteine, insa nu contin multe grasimi saturate.

Astazi, iti prezentam reteta pentru creveti cu orez.

Ingrediente:

- 500 grame de creveti proaspeti (nedecorticati);

- o cana de orez cu bob lung (200-250 grame);

- un ardei gras (rosu, verde sau in combinatie);

- o ceapa mare;

- 2 catei usturoi;

- 2 rosii din conserva;

- 50 ml de vin alb sec;
- 4 linguri ulei;

- un sfert de  lingurita chimion/cumin;

- o jumatate de lingurita turmenic;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust.

Mod de preparare:

- fierbe 1.5 l apa cu sare intr-o oala.

- adauga crevetii, dupa ce clocoteste apa.  Lasa-i pana devin roz (1-2 minute).

- scurge-i de apa, dar retine apa de pe ei. Apa o vei pune inapoi in oala.

- curata crevetii de cap, de  coaja si de coada. Lasa coada doar la 6 creveti (o sa-i folosesti pentru decor). Crevetii curatati complet ii vei taia in 3-4 bucati.

- ce ai curatat de pe creveti (capul trecut sub jet de apa, coaja si cozile) pune inapoi in oala cu apa si fierbe un sfert de ora. Vei obtine o supa de creveti. Cand e gata, o strecori.

-  in acest interval de timp,  toaca ardeiul si ceapa foarte marunt.

-  caleste legumele in uleiul incins pana se inmoaie bine.

- adauga rosiile strivite cu furculita si continua sa calesti pana uleiul se ridica deasupra legumelor.

- adauga usturoiul strivit si vinul si fierbe pana vinul se evapora complet si uleiul se separa iar deasupra.

- scoate legumele pe o farfurie.

- in tigaie, in locul legumelor adauga orezul, supa, chimionul, turmenicul, sare si piper dupa gust.

- adu amestecul la fierbere, apoi pune capacul si lasa la foc foarte mic pana orezul e complet fiert si supa e absorbita (aproximativ 20  minute).

-  adauga peste orez legumele si crevetii maruntiti. Amesteca si drege de sare.

-  aseaza crevetii pentru decor deasupra, puneti capacul pe tigaie si lasa sa stea 10 minute.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Simti nevoia sa mananci ceva usor, gustos, sanatos si care se prepara in doar cateva minute? Iata...
Orezul cu ghimbir este o reteta cu origini in China de care se vor bucura mai ales...
Pare greu de crezut, dar exista alimente care nu expira, nu au termen de valabilitate. Acestea sunt...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare