Ingrediente:
- 550 g de creveti decorticati;
- trei sfertui de cana de gris instant;
- 3 linguri de unt;
- 2 catei de usturoi;
- sare kosher;
- piper negru macinat;
- un sfert de cana de parmezan ras;
- piper cayenne (optional);
- sucul obtinut de la o jumatate de lamaie;
- o lamaie taiata felii, pentru servire;
- 2 linguri de patrunjel tocat.
Mod de preparare:
- pune la fiert trei cani de apa, intr-o tigaie.
- adauga treptat grisul si amesteca bine pentru a nu face cocoloase, dupa ce apa a inceput sa clocoteasca.
- adauga olingurita de sare si o jumatate de lingura de piper.
- da focul la mic si continua sa amesteci constant pana cand grisul fierbe bine.
- stinge focul si adauga parmezanul plus o lingura de unt.
- continua sa amesteci pana cand acestea se topesc si se incorporeaza bine in compozitie.
- asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
- pastreaza preparatul intr-un loc cald pana la servire.
- asezoneaza crevetii cu sare si piper.
- topeste restul de unt intr-o tigaie incapatoare, la foc mediu.
- adauga crevetii, usturoiul tocat si piperul cayenne.
- amesteca si gateste crevetii pana cand devin roz (circa 4 minute).
- stinge focul, adauga doua linguri de apa, zeama de lamaie si patrunjelul.
- amesteca si asezoneaza cu sare si piper, daca e nevoie.
- adauga putin gris si peste acesta cativa creveti si putina zeama, intr-o farfurie mare.
Serveste cald, alaturi de felii de lamaie.
Spor la treaba si pofta buna!