Cum sa faci placinta cu ton

Cum sa faci placinta cu ton

Amatorii de peste sa fie pe receptie! Le propunem, astazi, o reteta excelenta pe baza de ton. Mai exact, placinta cu ton. Preparatul se face repede, iar gustul minunat este asigurat.

Ingrediente aluat:

- 500 grame faina;

- 200 mililitri de apa calda;

- 12/13 linguri de ulei;

- 2 pliculete depraf de copt;

- un praf de sare.

Ingrediente compozitie:

- 100 grame de ton maruntit;

- 200 mililitri de lapte de soia;

- o cana de faina de naut;

- 2 linguri de tofu ras;

- ulei de masline;

- o jumatate de lingura de busuioc;

- sare;

- piper;

- o lingurita de bulion;

- 50 grame de branza tofu.

Ingrediente uns:

- 2 linguri de apa calda;

- o lingurita de boia dulce.

Mod de preparare:

- pune faina, praful de copt si sarea intr-un vas. Amesteca-le si apoi toarna apa calduta si uleiul.

- framanta compozitia pana ce se dezlipeste aluatul de pe maini.

- aduna aluatul intr-o bila pe care o acoperi si o lasa sa se odihneasca timp de 30 minute intr-un loc rece.

- ocupa-te de compozitie: pune faina de naut, doua linguri de tofu, laptele de soia, busuiocul si bulionul, sare, piper si ton. Omogenizeaza bine compozitia.

- toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei, apoi pune compozitia.

- se coace cam 40-45 minute.

- scoate tava, presara tofu faramitat si restul de aluat.

- se da la cuptor din nou, pana se rumeneste.

- repartizeaza umplutura si acoper-o cu a doua foaie de aluat.

- amesteca apa calda cu boiaua si apoi unge placinta.

- coace placinta vreme de 30 minute. Poate fi servita rece sau calda.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti prezentam, azi, o salata foarte gustoasa, mai putin preparata de romanii de rand. Vorbim despre salata...
Salata de cartofi cu ton este o reteta delicioasa si usor de preparat, care se poate servi...
Placinta de dovleac...Stim ca ai savurat, macar o data in viata, aceasta minunatie culinara. Intrebarea este: stii...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare