Ingrediente aluat:
- 500 grame faina;
- 200 mililitri de apa calda;
- 12/13 linguri de ulei;
- 2 pliculete depraf de copt;
- un praf de sare.
Ingrediente compozitie:
- 100 grame de ton maruntit;
- 200 mililitri de lapte de soia;
- o cana de faina de naut;
- 2 linguri de tofu ras;
- ulei de masline;
- o jumatate de lingura de busuioc;
- sare;
- piper;
- o lingurita de bulion;
- 50 grame de branza tofu.
Ingrediente uns:
- 2 linguri de apa calda;
- o lingurita de boia dulce.
Mod de preparare:
- pune faina, praful de copt si sarea intr-un vas. Amesteca-le si apoi toarna apa calduta si uleiul.
- framanta compozitia pana ce se dezlipeste aluatul de pe maini.
- aduna aluatul intr-o bila pe care o acoperi si o lasa sa se odihneasca timp de 30 minute intr-un loc rece.
- ocupa-te de compozitie: pune faina de naut, doua linguri de tofu, laptele de soia, busuiocul si bulionul, sare, piper si ton. Omogenizeaza bine compozitia.
- toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei, apoi pune compozitia.
- se coace cam 40-45 minute.
- scoate tava, presara tofu faramitat si restul de aluat.
- se da la cuptor din nou, pana se rumeneste.
- repartizeaza umplutura si acoper-o cu a doua foaie de aluat.
- amesteca apa calda cu boiaua si apoi unge placinta.
- coace placinta vreme de 30 minute. Poate fi servita rece sau calda.
Pofta buna!