Sprot cu chiftelute de cartofi. Ingrediente:
- 1,5 kg de sprot;
- sare, dupa gust;
- o lingura de otet 9%;
- 30 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui;
- 2 cepe mari;
- un morcov;
- 3 cuisoare;
- 3 boabe de ienibahar;
- o lingura de pasta de rosii(de preferat de casa);
- 100 ml de apa.
Sprot cu chiftelute de cartofi. Ingrediente pentru chiftelutele de cartofi:
- 3 cartofi mari;
- un dovlecel;
- 150 g de parmezan;
- sare, dupa gust;
- piper negru macinat, dupa gust;
- 2 linguri de amidon;
- ierburi de Provence, dupa gust;
- o lingurita de boia de ardei dulce.
Sprot cu chiftelute de cartofi. Mod de preparare:
- curata pestele. Indeparteaza-i capetele, maruntaiele si cozile;
- spala bine pestele si muta-l intr-un castron;
- adauga o lingurita de sare si o lingura de otet 9%;
- amesteca;
- acopera castronul cu folie alimentara;
- introdu castronul cu sport la frigider, unde il vei lasa pentru jumatate de ora(pestele se va marina);
- taie ceapa marnt(in semiluni);
- da morcovul spalat prin razatoarea mare.
- incinge uleiul intr-o tigaie;
- prajeste ceapa pana se inmoaie;
- adauga morcovul ras si prajeste amestecul timp de 2 minute;
- adauga sarea, cuisoarele si boabele de ienibahar;
- amesteca;
- raspandeste amestecul prajit pe fundul tigaii;
- pune pestisorii peste amestecul prajit, asezandu-i in cerc;
- amesteca pasta de rosii si apa;
- toarna amestecul obtinut peste sprot;
- gateste pestele la foc mic, cu capac, pentru o ora;
- in aceasta perioada, prepara chiftelutele de cartofi/ garnitura dorita;
- taie cartofii curatati si spalati in bucati potrivite;
- fierbe bine cartofii;
- scoate cartofii din aoa si piseaza-i cu zdrobitorul pentru piure.
- curata dovlecelul;
- da dovlecelul prin razatoarea mare;
- stoarce bine dovlecelul cu mana. Astfel vei indeparta sucul din el;
- adauga dovlecelul in piureul de cartofi.
- adauga parmezanul ras, sarea, piperul negru macinat, ierburile de Provence, boiaua de ardei dulce si amidonul de porumb;
- amesteca bine;
- modeleza chiftelele in forma de bile(cam o lingura de amestec pentru fiecare chifteluta);
- pune chiftelutele obtinute pe o tava tapetata cu hartie de copt;
- da chiftelutele la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius, pentru jumaate de ora;
- serveste pestele impreuna cu chitelutele!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci SPROT prajit