Cum sa gatesti sprotul. Reteta pentru o cina perfecta

Cum sa gatesti sprotul. Reteta pentru o cina perfecta

Sprotul e un peste foarte cunoscut in Romania, fiind servit, cu predilectie, pe Litoral in timpul sezonului cald. Il stii cu siguranta! E prajit si poate fi confundat cu hamsia! Acest popular peste poate fi gatit si in alte moduri, evident. Azi, ti-am pregatit o reteta mai putin populara, dar ideala pentru cina. Iti vei da pe spate familia si oaspetii!

Sprot cu chiftelute de cartofi. Ingrediente:

- 1,5 kg de sprot;

- sare, dupa gust;

- o lingura de otet 9%;

- 30 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui;

- 2 cepe mari;

- un morcov;

- 3 cuisoare;

- 3 boabe de ienibahar;

- o lingura de pasta de rosii(de preferat de casa);

- 100 ml de apa.

Sprot cu chiftelute de cartofi. Ingrediente pentru chiftelutele de cartofi:

- 3 cartofi mari;

- un dovlecel;

- 150 g de parmezan;

- sare, dupa gust;

- piper negru macinat, dupa gust;

- 2 linguri de amidon;

- ierburi de Provence, dupa gust;

- o lingurita de boia de ardei dulce.

Sprot cu chiftelute de cartofi. Mod de preparare:

- curata pestele. Indeparteaza-i capetele, maruntaiele si cozile;

- spala bine pestele si muta-l intr-un castron;

- adauga o lingurita de sare si o lingura de otet 9%;

- amesteca;

- acopera castronul cu folie alimentara;

- introdu castronul cu sport la frigider, unde il vei lasa pentru jumatate de ora(pestele se va marina);

- taie ceapa marnt(in semiluni);

- da morcovul spalat prin razatoarea mare.

- incinge uleiul intr-o tigaie;

- prajeste ceapa pana se inmoaie;

- adauga morcovul ras si prajeste amestecul timp de 2 minute;

- adauga sarea, cuisoarele si boabele de ienibahar;

- amesteca;

- raspandeste amestecul prajit pe fundul tigaii;

- pune pestisorii peste amestecul prajit, asezandu-i in cerc;

- amesteca pasta de rosii si apa;

- toarna amestecul obtinut peste sprot;

- gateste pestele la foc mic, cu capac, pentru o ora;

- in aceasta perioada, prepara chiftelutele de cartofi/ garnitura dorita;

- taie cartofii curatati si spalati in bucati potrivite;

- fierbe bine cartofii;

- scoate cartofii din aoa si piseaza-i cu zdrobitorul pentru piure.

- curata dovlecelul;

- da dovlecelul prin razatoarea mare;

- stoarce bine dovlecelul cu mana. Astfel vei indeparta sucul din el;

- adauga dovlecelul in piureul de cartofi.

- adauga parmezanul ras, sarea, piperul negru macinat, ierburile de Provence, boiaua de ardei dulce si amidonul de porumb;

- amesteca bine;

- modeleza chiftelele in forma de bile(cam o lingura de amestec pentru fiecare chifteluta);

- pune chiftelutele obtinute pe o tava tapetata cu hartie de copt;

- da chiftelutele la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius, pentru jumaate de ora;

- serveste pestele impreuna cu chitelutele!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci SPROT prajit

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Marinarea ii sporeste considerabil aroma somonului, pastrandu-i, in egala masura, gustul unic. Spre deosebire de carnea rosie,...
Sprotul e un peste foarte cunoscut in Romania, fiind servit, cu predilectie, pe Litoral in timpul sezonului...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare