Cum sa faci SPROT prajit

Cum sa faci SPROT prajit

Sprotul prajit reprezinta un preparat culinar pe care, cu siguranta, l-ati savurat, macar o data in viata, pe Litoral. Asimilati sezonului de vara, acesti deliciosi pestisori pot fi consumati si in restul anului, fiind excelenti mai ales in combinatie cu celebra mamaliga.

Ingrediente:

- 500 grame de sprot;

- 200 grame de malai;

- ulei de floarea soarelui(pentru prajit);

- sare, dupa gust.

Mod de preparare:

- spala pestisorii la jet;

- indeparteaza capul si intestinul, daca doresti. Unii prefera sa consume sprotul necuratat;

- dupa curatare, treci, din nou, pestele prin jet de apa rece;

- apoi, il vei tavali prin malai, astfel incat sa il acoperi peste tot;

- prajeste pestisorii in baie de ulei la foc iute pana ce devin crocanti. Incinge bine uleiul inainte;

Sprotul prajit se va servi cu mamaliguta calda, cu mujdei de usturoi sau cu muraturi! Dupa aceeasi reteta se fac si hamsiile prajite!

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Obisnuiesti sa faci din cand in cand tartine? Daca da, ar fi cazul sa incerci o reteta...
Sprotul e un peste foarte cunoscut in Romania, fiind servit, cu predilectie, pe Litoral in timpul sezonului...
Amatorii de peste sa fie pe receptie! Le propunem, astazi, o reteta excelenta pe baza de ton....
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare