Cum sa ramai calm in orice situatie. Sfat din Orient

Cum sa ramai calm in orice situatie. Sfat din Orient

Lucrezi intr-un mediu stresant, unde simti ca iti poti pierde cumpatul in orice clipa? Poate chiar sunt momente cand primesti jigniri, fie de la superiori sau chiar de la apropiati! Primul instinct este, evident, sa raspunzi. Te enervezi si vrei sa faci dreptate! Poate parea calea cea corecta, dar nu e asa. Emotiile negative iti fac mult rau.

Invata cum sa eviti un conflict, sa nu-l alimentezi. Un proverb oriental spune: Pentru a aplauda, ai nevoie de doua palme. La fel e si in cazul conflictelor. Pentru o cearta, e nevoie de minimum doua persoane. Daca ramai calm/a intr-o astfel de situatie tensionata, vei evita conflictul. Probabil, te gandesti ca e imposibil sa iti infranezi sentimentele negative atunci cand stii ca ai dreptate? E dificil, dar nu imposibil.

Cum sa ramai calm in orice situatie. Tot ceea ce iti transmite interlocutorul este proiectia starii sale interioare. Nu are nicio legatura cu tine. Esti in fata acelei persoane intr-un moment nepotrivit. Concret, daca un coleg de munca(seful) iti spune ca nu ai indeplinit bine o sarcina, primul instinct va fi sa te aperi si sa contesti spusele sale, deoarece te simti nedreptatit.

Acum, imagineaza-ti situatia de mai sus, dar cu o alta reactie din partea ta: un zambet calm. Il vei pune in incurcatura pe cel care te-a jignit si chiar se poate rusina(daca are un sistem de valori sanatos). Logica e simpla: jignirile, ofensele, criticile sunt, de multe ori, rezultate ale unui conflict interior. Toate criticile pe care un om le arunca spre tine sunt, de fapt, efecte ale propriilor lui neajunsuri. Cand cineva iti spune: nu esti bun de nimic! sa fii sigur ca, in realitate, el/ea se considera inutil/a. Se comporta astfel, deoarece nu accepta realitatea si cauta vinovati pentru a trece mai usor prin viata.

Asadar, in situatii de conflict, aminteste-ti sa inlocuiesti tu cu eu. Zambeste. Ca si cum persoana respectiva se acuza pe sine in public.

Cum sa mentii o RELATIE. Invata aceste 3 reguli simple de comunicare!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Narcisistii traiesc pentru a-i controla pe cei din jur. Au nevoie de validare si fac totul pentru...
Atractia umana nu e o stiinta exacta. Adica, nu stim exact ceea ce ne atrage la altcineva....
Unul din trei oameni prefera sa doarmă singur! O reactie cumva fireasca a omului modern, bombardat de...