Cum sa mentii o RELATIE. Invata aceste 3 reguli simple de comunicare!

Cum sa mentii o RELATIE. Invata aceste 3 reguli simple de comunicare!

Orice relatie trece, la un moment dat, prin momente de cumpana. Acestea sunt provocate, la inceput, de micile neintelegeri de comunicare. Folosind cuvinte nepotrivite, nu vei face altceva decat sa iti indepartezi partenerul/a.

Pentru a evita situatiile incordate, care, mai devreme sau mai tarziu, pot duce la despartire, gandeste-te bine ce, cum si cand vorbesti. Nu te lasa prada instinctului, atunci cand ai ceva de transmis persoanei pe care o iubesti. Pentru a-ti usura munca, iti prezentam, astazi, trei reguli simple de comunicare.

1. Evita sa folosesti negatia nu, cand vorbesti despre dorintele tale. Formularile nu vreau sau nu pot iti vor tracasa partenerul/a, ii vor scade nivelul de motivatie. Mai mult, acesta/aceasta va intelege cu greutate ce simti, ce doresti, daca folosesti fraze ambigue precum Nu vreau sa ma controlezi! Varianta optima, intr-o astfel de situatie, este: Vreau sa ai incredere in mine. Afirmatiile aduc energii pozitive. Negatiile, din contra!

2. Foloseste conjunctia si. Evita conjunctia dar. Pare simplu, nu? In realitate, nu este, deoarece exista obisnuinta si in mecanismul de gandire. Daca, in mod uzual, folosesti fraze care includ conjuctia dar, tendinta va fi sa continui pe linia aceasta. Nu e bine! Din punct de vedere gramatical, dar este o conjunctie ADVERSATIVA. Asadar, nu credem ca doresti sa fii in relatie de adversitate cu omul pe care-l iubesti! Nu?

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Relatiile de cuplu implica intotdeauna doua persoane, asadar daca intampinati anumite probleme, trebuie sa stiti ca nu...
Despre relatii s-a scris si se va mai scrie mult. Cu toate acestea, adevarurile absolute nu pot...
Multi oameni sunt convinsi ca fericirea inseamna sa te casatoresti si sa faci copii. In realitate, exista...