Cum poate fi salvata o relatie

Cum poate fi salvata o relatie

Relatiile de cuplu implica intotdeauna doua persoane, asadar daca intampinati anumite probleme, trebuie sa stiti ca nu sunteti singurul vinovat sau singurul care poate sa le rezolve. Iata cum poate fi salvata o relatie:

1. In primul rand trebuie sa identificati problemele aparute, pentru a le putea discuta cu partenerul de cuplu.

2. Nu dati vina in mod direct pe partener, pentru lucrurile care vi se pare ca le face gresit, ci explicati-i ca nu sunteti multumit de respectivul aspect si ca ati dori sa-si schimbe comportamentul.

3. Nu va luati la cearta cu partenerul de cuplu, din cauza unor lucruri marunte, care va sacaie. Incercati, in schimb, sa-i explicati, ca respectivele aspecte va deranjeaza.

4. Daca observati ca va enervati prea tare in timpul unei discutii cu partenerul, asteptati cateva minute sa va calmati, inainte de a continua conversatia, deoarece emotiile va vor influenta negativ si veti ajunge sa va certati din nimic.

5. Inainte de a va lua la harta cu partenerul de cuplu, ganditi-va ce simte si prin ce trece acesta. Nu va puneti mereu pe prim plan, deoarece acest lucru nu este benefic pentru relatie.

6. Ascultati-va cu atentie jumatatea si incercati sa empatizati cu aceasta, aratandu-i ca va pasa de parerile si simtamintele sale.

7. Incercati sa gasiti mereu o cale de mijloc, in orice problema de cuplusi faceti compromisuri, pentru ca relatia sa functioneze.

8. Pentru ca o relatie de cuplu sa aiba un viitor, trebuie sa lasati in urma trecutul. Asadar, incetati sa mai faceti referire la greseli de demult si concentrati-va asupra prezentului, pentru a rezolva problemele aparute.

9. Transformati relatia de cuplu intr-o prioritate si faceti eforturi pentru a o imbunatati si a o face sa functioneze.

10. Respectati-va partenerul de cuplu si aratati-i mereu atentia cuvenita, pentru a putea depasi orice neajuns impreuna.

11. Faceti activitati impreuna cu jumatatea voastra, pentru a va intari legatura si pentru a putea trece peste orice problema.

12. Respectati-va reciproc nevoile, fiind sensibili la nevoile partenerului de cuplu si fiindu-i mereu alaturi.

13. Pastrati o buna comunicare in cuplu, chiar si in cele mai tensionate momente, pentru ca o aceasta este cheia unei relatii de succes.

14. Daca considerati ca probleme de cuplu va depasesc, nu va temeti sa apelati la ajutorul unui consilier, care sa va ajute sa treceti peste neajunsuri impreuna si sa va salvati relatia.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice relatie trece, la un moment dat, prin momente de cumpana. Acestea sunt provocate, la inceput, de...
Relatiile sunt greu de gestionat, mai ales odata cu trecerea timpului. Se spune ca perioada critica in...
Despre relatii s-a scris si se va mai scrie mult. Cu toate acestea, adevarurile absolute nu pot...