Cuplu. De ce ar trebui sa mergeti la culcare impreuna

Cuplu. De ce ar trebui sa mergeti la culcare impreuna

Unii dintre noi suntem pasari de noapte, iar altii, persoane care se conduc dupa principiul cine se scoala de dimineata departe ajunge! In ciuda diferentelor dintre obiceiurile noastre de somn, incercam sa ne adaptam in cuplu oricarei situatii. Totusi, ar fi bine sa va bagati in pat in acelasi timp. Sunt o multime de avantaje. Si nu e vorba despre o parere sau alta, ci despre studii clare puse in practica de catre oamenii de stiinta.

Cuplu. De ce ar trebui sa mergeti la culcare impreuna:

Rutina sanatoasa. Orice persoana afalta in cuplu are nevoie de vorbele bune, de alinturile si de mangaierile omului iubit? Cati dintre noi, insa, ne facem timp pentru asta? Tocmai de aceea, dormind impreuna in acelasi timp, veti avea garantata o comunicare atat de necesara dupa o zi plina si probabil foarte stresanta! Mai mult, stiinta a demonstrat ca mangaierile pot declansa secretia de ocitocina(substanta cu actiune stimulenta asupra contractiei musculaturii uterine, secretata ca hormon de lobul hipofizar posterior), ceea ce , evident, va apropia si mai mult femeia de partenerul sau!

Va poate ajuta sa rezolvati problemele si sa evitati certurile. Uneori, cele mai mici neintelegeri se pot transforma in adevarate scandaluri. Daca lasati lucrurile in voia sortii, de pe o zi pe alta, s-ar putea ca prapastia sa se adanceasca intre voi! In schimb, cand mergeti impreuna la culcare, va veti face timp si pentru a vorbi despre situatia problematica. Astfel, incercand sa rezolvati neintelegerile, va veti oferi reciproc un somn mai odihnitor si o urmatoare zi mai buna!

Sincronizare. Da. Somnul comun de la aceeasi ora va ajuta sa va adaptati mai bine, sa va simtiti mai confortabil unul cu altul, sa va sincronizati mai bine. La fel de important, persoana mai nocturna nu va risca s-o mai deranjeze pe cea care alege sa doarma mai devreme!

Poate imbunatati sanatatea fizica. A dormi impreuna nu inseamna doar o buna comunicare, ci si performanta pentru corpurile voastre. Veti reduce tensiunea arteriala, veti avea sisteme imunitare mai bune si veti reduce inflamatiile.

Poate imbunatati sanatatea mentala. Somnul comun in bratele omului iubit poate reduce nivelul de anxietate. Comunicarea dinaintea somnului poate fi, de asemenea, ca un pansament dupa o zi dificila!

Citeste si: Cum sa mentii o relatie la distanta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Unul din trei oameni prefera sa doarmă singur! O reactie cumva fireasca a omului modern, bombardat de...
In orice cuplu exista ideea de bine si de rau. Unele persoane considera ca neintelegerile, indiferent de...
Certurile de cuplu sunt fenomene normale. Evitarea lor poate parea un factor de stabilitate, insa nu e...