Cum poti dezinstala Windows Vista?

Cum poti dezinstala Windows Vista?

Daca sistemul de operare al calculatorului tau este Windows Vista si fie te-ai saturat de el, fie vrei sa instalezi alt tip de sistem de operare (mai nou si mai performant), dar nu stii cum sa-l dezinstalezi pe cel actual, vei afla imediat cum poti face acest lucru.

1

Asigura-te ca toate fisierele importante de pe calculator (poze, texte) sunt salvate pe spatii de stocare externe (memorii usb, cd-uri, dvd-uri, hard disk-uri externe).

2

Introdu cd-ul/dvd-ul de instalare al sistemului de operare pe care doresti sa-l instalezi, apoi da restart calculatorului (fara a scoate cd-ul/dvd-ul de instalare din el).

3

In momentul in care calculatorul porneste din nou, ar trebui sa citeasca cd-ul/dvd-ul si sa intre in modulul de instalare al noului sistem.

4

Urmeaza instructiunile oferite de sistem.

5

Daca instalezi Linux, la un moment dat vei fi intrebat daca doresti sa testezi noul sistem de operare sau daca vrei sa mergi mai departe si sa stergi totul de pe hard. Daca stii cum arata noul sistem si esti hotarat, alege ce-a de-a doua optiune (care automat va sterge totul si va dezinstala vechiul sistem de operare. In locul sau, va instala si copia fisierele necesare functionarii noului sistem).

6

Dupa ce noul sistem a fost instalat, descarca setup-urile pentru toate programele de care ai nevoie (de pe internet sau cd-urile de instalare originale pentru Microsoft Office, Adobe Reader, Java etc) si copiaza in calculator toate fisierele salvate la pasul 1, pe sursele externe.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Verificarea versiunii Windows a unui computer se realizeaza foarte usor, dupa cum urmeaza: 1. Deschideti casuta Run....
Daca esti nevoit sa transferi fisiere de dimensiuni mari de pe un calculator pe altul sau pur...
Este vital ca fiecare calculator sa aiba instalat cel putin un antivirus care sa-l protejeze de posibilele...