Cum puteti mari viteza de functionare a computerului?

Cum puteti mari viteza de functionare a computerului?

Marirea vitezei de functionare a computerului implica o anume consecventa in acest sens.

Majoritatea problemelor legate de computere sunt rezultatul unor virusi, a unor programe spyware si a unor supraincarcari de arhiva.  Functionarea computerului poate fi stabilizata, daca aveti grija de acesta si daca faceti o verificare de intretinere a hardware-ului.

Iata cativa pasi, pe care puteti sa-i urmati, pentri a mari viteza de functionare a computerului personal si pentru a prelungi durata de viata a sistemului acestuia:

1

Mentineti sistemul curat. Multi utilizatori isi supraincarca hard drive-ul cu lucruri nefolositoare, care in timp pot compromite buna functionare a computerului.

2

Feriti-va de neprofesionisti. Daca sistemul computerului va este afectat, este indicat sa apelati la profesionisti in reparatii si sa nu va incredeti in toate persoanele care isi fac reclama in acest sens. Este bine sa depistati problemele de la inceput si puteti sa va reparati si singuri computerul, economisind astfel timp si bani.

3

Defragmentati hard drive-ul. Acest lucru pare complicat, insa de fapt nu este. Uneori depanatorii profesionisti lasa aceasta functiune activa, dupa repararea unui computer. Software-ul care permite defragmentarea este inclus in Windows si necesita doar apasarea unui buton, pentru a fi pornit. Aceasta functiune curata hard drive-ul, pentru a inlesni accesarea fisierelor.

4

Folositi intotdeaua un program antivirus de incredere, deoarece exista atat de multi virusi, incat exista intotdeaua riscul de virusare a computerului, in momentul folosirii Internetului.

5

Intrerupeti conexiunea la Internet, daca banuiti ca vi s-a virusat computerul. Lasati unitatea centrala sa se raceasca. Daca computerul incepe sa functioneze brusc foarte incet, verificati daca carcasa este fierbinte. Este indicat, mai ales in sezonul cald, sa asigurati o buna miscare a aerului in jurului computerului personal. Supraincalzirea poate produce un numar mare de dificultati, iar majoritatea meselor de birou, cu spatiu pentru unitatea centrala, nu permit circulatia corecta a aerului, in jurul acesteia.

6

Intretinerea frecventa constituie cheia pastrarii unei bune viteze de functionare a computerului. In acest sens este indicat sa intreprindeti scanari frecvente de depistare a virusilor, programelor spyware sau a erorilor de arhiva.

7

Observarea erorilor. Acestea se intampla in cazul sistemelor si este bine sa le notati, pentru a a putea gasi solutii, pe site-uri de specialitate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iata cum puteti sa va curatati computerul, inainte de a fi scos la vanzare, pentru a parea...
PC-ul este o necesitate in societatea secolului al XXI-lea. A devenit indispensabil, atat in cazul job-urilor de...
Pentru a schimba o parola in Windows XP trebuie sa va logati ca si administrator, pe un...