Cum sa cureti un calculator?

Cum sa cureti un calculator?

In cazul in care nu ai mai curatat calculatorul de 2-3 luni, daca acesta emite zgomote neobisnuite sau daca vezi ca s-a strans o combinatie de praf si scame pe partea externa a ventilatorului, inseamna ca o curatare a acestuia este necesara. Ce trebuie sa faci tu, vei afla imediat.

1

Aduna-ti cateva instrumente : o surubelnita, pentru a indeparta suruburile si pentru a putea desface unitatea centrala, servetele, un compresor de aer (unul mic! Mare atentie: nu folosi aspiratorul in locul acestuia) si o pensula.

2

Inchide calculatorul, scoate-l din priza si decupleaza toate cablurile si aparatura conectata la unitatea centrala (monitor, boxe, tastatura, mouse, stick-uri, imprimanta, alte cabluri).

3

Ia unitatea centrala (acum decuplata de orice alte elemente) si pune-o intr-un loc ce permite curatarea eficienta a acesteia (pe podea sau pe o masa rezistenta si incapatoare).

4

Deschide fetele externe ale unitatii centrale (daca acestea sunt prinse in suruburi, foloseste surubelnita si ai grija sa le pui intr-un loc sigur, astfel incat sa nu se piarda si sa nu se amestece cu alte piese).

5

Curata-l! Foloseste compresorul de aer pentru a scoate praful in exterior si ai grija sa nu atingi interiorul calculatorului decat daca este absolut necesar. In general, este recomandat sa incepi din partea de sus a calculatorului si sa cobori pe masura ce ai scos praful din partile superioare. Nu apasa pe cablurile din interiorul calculatorului sau pe alte componente si insista asupra ventilatorului (chiar daca elicele se vor invarti, nu este o problema).

Compresorul trebuie tinut la o distanta de cativa centimetri de componentele calculatorului (in niciun caz nu-l lipi de ele!) si trebuie tinut cu dispersorul in sus (daca il tii in jos, poate elimina lichid, nu aer, care poate distruge anumite componente). De asemenea, aerul comprimat este foarte rece in momentul in care este eliminat, asa ca ai grija sa nu se formeze o pojghita de gheata pe componentele curatate.

Daca PC-ul tau nu a fost curatat de vreme indelungata, cu siguranta va elibera o multime de praf in aer, asa ca ai grija sa nu-l inspiri.

6

Daca ai terminat cu compresorul, uita-te din nou (cu multa atentie!) la toate componentele; unde mai vezi urme de praf, scapa de ele cu ajutorul unei pensule moi.

7

Inchide unitatea centrala prin atasarea fetelor exterioare pe care le-ai indepartat la pasul 4.

8

Curata locul de unde ai luat unitatea centrala (si unde o vei pune la loc).

9

Reataseaza toate cablurile si accesoriile.

10

Cupleaza calculatorul la sursa de energie, porneste-l din nou si ar trebui sa functioneze mai usor, fara zgomote si sa reziste mai mult decat pana atunci.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Inevitabil, odata cu trecerea timpului calculatorul tau isi va pierde din putere si se va degrada treptat,...
PC-ul este o necesitate in societatea secolului al XXI-lea. A devenit indispensabil, atat in cazul job-urilor de...
Verificarea versiunii Windows a unui computer se realizeaza foarte usor, dupa cum urmeaza: 1. Deschideti casuta Run....