Google Maps. Functia care-i va demasca pe taximetristii incorecti

Google Maps. Functia care-i va demasca pe taximetristii incorecti

Esti intr-un oras din Romania/strainatate pe care nu-l cunosti si apelezi la taxi? E posibil ca taximetristul sa realizeze rapid asta si sa te cam plimbe prin zona. Asta inseamna timp si bani pierduti. Ca sa nu mai vorbim despre lipsa de respect la adresa ta! In curand, clasica inselatorie a taximetristilor nu va mai functiona, insa. Si asta deoarece Google Maps a gasit o solutie impotriva acestor practici incorecte!

Daca ai urcat in taxi si vrei sa vezi exact traseul, poti sta cu telefonul in mana pentru a urmari harta in timp real. Acest gest, insa, poate parea ofensator la adresa soferului de taxi, care chiar e posibil sa aiba cele mai bune intentii! Pentru a scapa de acest moment jenant, Google a gasit o solutie alternativa. Iti va trimite notificari atunci cand soferul respectiv deviaza semnificativ de la traseu. Practic , daca devierea de la traseu este de minimum 500 metri, vei primi un mesaj pe telefon.

Cum activezi functia?

- cauta traseul pana la destinatie in Google Maps;

- apasa butonul Stay Safer (Stai mai in siguranta), din partea de jos a ecranului, in loc sa initiezi cursa de navigatie obisnuita;

- poti inchide ecranul telefonului. Orice deviere mai mare de 500 metri de la traseu va fi evidentiata printr-o notificare.

Distanta aleasa de Google este rezonabila, deoarece exista situatii in care taximetristul se poate abate de la drum din cauza unui ambuteiaj, sa zicem. Iar atunci, evident, nu mai vorbim despre rea vointa!

Deocamdata, functia despre care am scris in cele de mai sus e disponibila in India. Ea va fi lansata, insa, in majoritatea tarilor in periaoda urmatoare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ai un Windows 10 original, acesta va fi foarte simplu de activat. Nu incurajam pirateria. Totusi,...
Procedeului de salvare a hartilor offline in Google Maps 2.0 i s-au adus imbunatatiri considerabile. Nu mai...