Cum sa prepari sos pesto

Cum sa prepari sos pesto

Sosul pesto este un sos folosit la foarte multe feluri de mancare: la pizza, paste, salate, sandwich-uri etc. Sosul isi are originea in nordul Italiei si necesita folosirea unui mojar. Astazi, pentru a prepara pesto, ne putem folosi de un robot de bucatarie.

Ingredientele necesare sunt:

- 125 g de busuioc (frunze proaspete taiate),

- 4 catei de usturoi (curatati si taiati),

- 20 g de parmezan ras,

- 225 ml ulei de masline,

- 175 g seminte de pin,

- 15 g de patrunjel (maruntit),

- 5 g de sare,

- 5 g de piper alb.

In prima instanta se marunteste busuiocul, usturoiul cu o presa si patrunjelul.

Apoi, se pune intr-un robot busuiocul, usturoiul, parmezanul, patrunjelul proaspat, si semintele de pin si sunt maruntite. Intre timp se adauga putin cate putin ulei de masline. Se va obtine o pasta de culoare verde inchis la care se va adauga dupa gust sare si piper. Et voila, sosul e gata!

Sosul poate fi folosit la paste, sandwichuri sau pizza la care se adauga dupa gust.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sosul Alfredo este un sos alb obtinut din smantana, unt si parmezan in doar 5 minute in...
Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os...
Sosurile enchilada vegetariene sunt extrem de sanatoase si pot fi consumate in timpul postului, alaturi de diferite...