Cum se face sosul de usturoi cu unt?

Cum se face sosul de usturoi cu unt?

Un astfel de sos poate fi folosit la multe mancaruri: paste, fructe de mare, carne de porc sau pui si avantajul e ca nu este costisitor nici ca timp si nici ca bani. Iata ce trebuie sa faci pentru un sos reusit de usturoi cu unt:

- Untul (de preferat nesarat) trebuie sa fie topit, eventual presat cu furculita.

- Usturoiul se piseaza pana devine o pasta (se pun cca 4 catei de usturoi dar, dupa gust, mai puteti adauga).

- Ulei de masline.

- Puneti verdeata: busuioc, oregano, patrunjel, piper sau marar, in functie de preferinte.

- Intr-un bol se pun toate ingredientele de mai sus astfel incat, amestecate, sa se obtina o pasta. Apoi puneti un pic de sare. Puteti amesteca cu mana sau puteti folosi un blender.

- Dupa  obtinerea  pastei, sosul se pune la rece.

Cantitatea de ulei e orientativa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sosul de usturoi este ideal pentru preparatele fripte din peste si pentru carnea la gratar. Iar cand...
Peste de apa dulce, linul poate fi intalnit pe fundul apelor cu un curs domol. La noi...
Cega este buna in orice combinatie. Pentru bucatarii incepatori, o reteta usor de preparat este cega sau...