Reteta: Sparanghel la cuptor cu sos si branza

Reteta: Sparanghel la cuptor cu sos si branza

Sparanghelul este o leguma verde care se consuma fiarta sau preparata la cuptor cu diverse sosuri.

Ingrediente:

- 1,500 kg sparanghel,
- 2 litri apa,
- o lingura de faina,
- 2 linguri de unt,
- 2 cesti zeama de carne au lapte,
- 2 linguri de branza rasa,
- o lingura de pesmet,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se alege sparanghel foarte proaspat.

2

Se curata de partea fibroasa si se spala in mai multe ape.

3

Se leaga cate 8 - 10 fire intr-un manunchi si se taie apoi toate de aceeasi lungime.

4

Se pune la fiert apa cu sare si cand clocoteste, se da drumul legaturilor de sparanghel.

5

Apa trebuie sa le cuprinda bine. Din momentul cand dau in clocot, se tin la foc circa o jumatate ora. Trebuie sa fiarba incet.

6

Se scurge bine de apa si se taie prartea frageda inbucatele de 4-5 cm lungime.

7

Se face un sos de faina, care se amesteca cu putina branza rasa.

8

Se unge cu unt o forma de piatra. Se asaza un rand de sparanghel, deasupra se pun cateva linguri de sos si se repeta aceasta operatie pana am asezat tot sparanghelul in forma.

9

Deasupra se presara pesmet amestecat cu branza rasa si se stropeste cu putin unt topit. Se tine la cuptor o jumatate de ora.

Mod de servire:

Sparanghelul la cuptor poate fi servit alaturi de friptura de pasare la gratar.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sparanghelul este o leguma gustoasa si sanatoasa care se potriveste la aproape orice masa. Probabil ca esti...
Sparanghelul este o planta perena, aparuta in Romania in perioada dintre cele doua Razboaie Mondiale. Din pacate,...
Sparanghelul ce urmeaza sa fie gatit poate fi mai gros sau mai subtire, insa trebuie sa fie...