Reteta: Sparanghel la cuptor cu sos si branza

Reteta: Sparanghel la cuptor cu sos si branza

Sparanghelul este o leguma verde care se consuma fiarta sau preparata la cuptor cu diverse sosuri.

Ingrediente:

- 1,500 kg sparanghel,
- 2 litri apa,
- o lingura de faina,
- 2 linguri de unt,
- 2 cesti zeama de carne au lapte,
- 2 linguri de branza rasa,
- o lingura de pesmet,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se alege sparanghel foarte proaspat.

2

Se curata de partea fibroasa si se spala in mai multe ape.

3

Se leaga cate 8 - 10 fire intr-un manunchi si se taie apoi toate de aceeasi lungime.

4

Se pune la fiert apa cu sare si cand clocoteste, se da drumul legaturilor de sparanghel.

5

Apa trebuie sa le cuprinda bine. Din momentul cand dau in clocot, se tin la foc circa o jumatate ora. Trebuie sa fiarba incet.

6

Se scurge bine de apa si se taie prartea frageda inbucatele de 4-5 cm lungime.

7

Se face un sos de faina, care se amesteca cu putina branza rasa.

8

Se unge cu unt o forma de piatra. Se asaza un rand de sparanghel, deasupra se pun cateva linguri de sos si se repeta aceasta operatie pana am asezat tot sparanghelul in forma.

9

Deasupra se presara pesmet amestecat cu branza rasa si se stropeste cu putin unt topit. Se tine la cuptor o jumatate de ora.

Mod de servire:

Sparanghelul la cuptor poate fi servit alaturi de friptura de pasare la gratar.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sparanghelul ce urmeaza sa fie gatit poate fi mai gros sau mai subtire, insa trebuie sa fie...
Daca sparanghelul este mai putin cunoscut in bucataria romaneasca, da-i o sansa acestei legume verzi si prepara...
O reteta cu iz international, mai putin cunoscuta in Romania sunt chiftelele de sparanghel la cuptor. Ingrediente: ...