Cum sa dregi sosul pentru friptura, astfel incat sa fie mai putin picant

Cum sa dregi sosul pentru friptura, astfel incat sa fie mai putin picant

Pregatesti un sos picant care, in combinatie cu friptura, sa-ti dea pe spate oaspetii? Foarte bine! Ce te faci, insa, daca scapi prea mult ardei iute in compozitie, iar timpul nu mai e aliatul tau, astfel incat sa prepari alt sos? Nu te impacienta!  Ai o solutie rapida si sigura! Trebuie doar sa stii cum sa dregi sosul iute. Mai pe scurt, exista posibilitatea de a-i diminua gustul extrem de picant.

Cum sa dregi sosul pentru friptura, astfel incat sa fie mai putin picant. Exista alimente care reduc senzatia de iute. Iata care sunt acestea:

- paste, orez, vin sau suc de rosii. Adauga putin orez/paste/vin/suc de rosii in sosul picant si amesteca, din nou. Nu va mai arde pe nimeni insuportabil pe cerul gurii!

- zahar. E ingredientul ideal, atunci cand sosul este extrem de picant. Adauga putin zahar, amesteca si vei simti ca iutele nu se mai simte la fel;

- lapte dulce, iaurt, smantana, unt topit si frecat cu putina faina. Si aceste ingrediente au darul de a diminua senzatia de picant. Alege unul si problema e rezolvata;

- suc de lamaie. Stoarce o jumatate de lamaie in sosul picant si amesteca putin.

Citeste si: Cum se prepara sosurile enchilada vegetariene

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pregatesti un sos picant care, in combinatie cu friptura, sa-ti dea pe spate oaspetii? Foarte bine! Ce...
Sosul picant de rosii este foarte apreciat in arta culinara. Se prepara usor, desi dureaza ceva mai...