Cum sa faci sos barbecue fara gluten

Cum sa faci sos barbecue fara gluten

Friptura la gratar e intotdeauna mai gustoasa cu sos barbecue. Sosurile din comert, insa, contin conservanti, zahar rafinat si gluten. Ingrediente nu chiar sanatoase, am zice noi; ba chiar periculoase pentru cei cu intoleranta la gluten. Daca te afli, in aceasta categorie, avem solutia: o reteta simpla si sanatoasa!

Ingrediente sos barbecue fara gluten:

- 3 lingurite de ulei de masline;

- o jumatate de ceapa mare, taiata cubulete;

- 2 catei de usturoi tocat;

- 1, 5 litri sos de rosii(daca e de casa, cu atat mai bine);

- o lingurita de sos sambal oelek;

- un sfert de cana de otet de cidru;

- un sfert de cana de mustar bio dijon sau mustar de miere;

- un sfert de cana de sirop de artar (sau miere);

- un sfert de cana de melasa neagra pura;

- o jumatate de lingurita de sare de mare sau dupa gust.

Mod de preparare sos barbecue fara gluten:

- incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu;

- adauga ceapa si prepar-o pana devine aurie, circa 5 minute;

- adauga usturoiul si mai lasa amestecul pe foc inca 2 minute;

- adauga restul de ingrediente si amesteca bine pana se combina cum trebuie.

- da amestecul la foc mic si lasa-l sa se faca inca 25-30 minute;

- amesteca frecevent ca sa nu se lipeasca;

- da amestecul jos de pe foc si lasa-l sa se raceasca.

- treci amestecul prin blender pana cand devine o pasta fina;

- transfera sosul barbecue in borcane cu capac si lasa-l sa se raceasca complet;

- pune capace la borcane;

- pastraza sosul barbecue la frigider sau in pivnita.

- daca umbli la borcan, trebuie sa consumi sosul in maximum o luna;

- sigilita, sosul barbecue rezista circa 4 luni.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari sos de usturoi. Reteta pe care nu ai voie s-o ratezi!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Friptura la gratar e intotdeauna mai gustoasa cu sos barbecue. Sosurile din comert, insa, contin conservanti, zahar...
Daca esti mare fan de sos sriracha, ar trebui sa eviti sa il mai cumperi din comert!...